V sobounnamed (2)to, 19. 9. 2015 se je v RC Vogu v Besnici pri Kranju pričela sezona squash turnirjev. Udeležilo se ga je dvanajst igralcev in dve igralki (Tiana Milićević in Nina Kustec). Kljub manjšem številu igralcev je bil turnir kvaliteten, saj se ga je udeležilo pet od prvih šestih na jakostni lestvici (manjkal je samo državni prvak Martin Mošnik, trenutno peti na jakostni lestvici).

V zanimivem finalu sta se srečala prva nosilca slovenske jakostne lestvice Andraž Demšar in Jani Makovec. V napetih petih nizih je zmagal Andraž Demšar, ki tako po drugem letošnjem turnirju še ne pozna poraza. V boju za tretje mesto pa je Damjan Adlešič brez večjih težav premagal Gorana Milićevića.

V predtekmovanju so treh skupinah potekali zanimivi boji. Še posebej je potrebno pohvaliti mladinko, Tiano Milićević in mladince: Maja Rakovec, Filipa Bojka in Blaža Porento, ki so se hrabro borili s starejšimi kolegi in prikazali, da bo potrebno v prihodnjih sezonah nanje resno računati. Še bolj pa je presenetila Nina Kustec, ki je že na prvem turnirju v Konexu dosegla tretje mesto, tu pa v predtekmovalni skupini brez izgubljenega niza vzela skalp Tomažu Pečjaku, in se presenetljivo neposredno uvrstila v četrtfinale.unnamed

V četrtfinale so se uvrstili iz vsake skupine najboljša dva, medtem, ko so se tretje uvrščeni med seboj pomerili za zadnji prosti mesti v četrtfinalu. Zaradi slabših iger v skupini so se med seboj znašli drugi nosilci v skupinah: Jakše, Pečjak in Žan Bombek. V dodatnih tekmah med seboj na en niz, je bilo spet izenačeno, saj je vsak zmagal eno tekmo in drugo izgubil. Po štetju doseženih točk pa je krajšo potegnil Žan Bombek.

Četrtfinala niso prinesla nobenih presenečenj, saj so se v polfinale uvrstili vsi višje uvrščeni tekmovalci. Res pa sta morala Demšar in Milićević odigrati tri nize proti Pečjaku in Djukiču.

Končni vrstni red:

unnamed (1)

1. Andraž Demšar
2. Jani Makovec
3. Damjan Adlešič
4. Goran Milićević
5. – 8. Tomaž Pečjak
5. – 8. Nina Kustec
5. – 8. Goran Djukič
5. – 8. Jurij Jakše
9. Žan Bombek
10. – 12. Dominik Balaško
10. – 12. Filip Bojko
10. – 12. Blaž Porenta
13. – 14. Maj Rakovec
13. – 14. Tiana Milićević

Za konec pa je potrebno pohvaliti tudi organizatorja Gorana in Natašo, ki sta s hrano, slaščicami in gostoljubjem pričarala lepo vzdušje.