Zmagovalci_VsiV Konex Centru v Ljubljani je 30. in 31. maja potekalo 24. državno prvenstvo v squashu, na katerem sta med skupaj 45 nastopajočimi naslov državnega prvaka osvojila Nada Bambič in Martin Mošnik, oba iz Squash kluba Konex. Ob odsotnosti obeh prvo- in nekaj višje uvrščenih na slovenski jakostni lestvici se je tako poleg priložnost poleg pričlakovanim kandidatom za naslov ponudila še mlajšim igralcem, ki so svojo priložnost dobro izkoristili.

onlineimageresize_com_DSC_0125Svoje predstavnike je na prvenstvo poslalo 7 od devetih slovenskih klubov, med njimi pa je bilo precej mladincev, ki so osvojili zavidljiva mesta in simpatije ostalih udeležencev.

Pri dekletih sta se ob odstotnosti lanske državne prvakinje Sare Rojnik v finalu pomerili Nada Bambič in Mojca Blažič. Nada je na poti do finala premagala najmlajšo igralko Tiano Milićević ter v zelo napetem polfinalu Nino Kustec. Mojca pa je najprej v tesni tekmi premagala Pio Erjavec, nekoliko lažje pa v polfinalu Saro Hafner. Za tretje mesto je tako odločal škofjeloški klubski dvoboj onlineimageresize_com_DSC_0117med Nino Kustec in Saro Hafner, v katerem se je Sara dobro upirala v prvem nizu, potem pa je prevladala Nina in se prvič povzpela na stopničke na državnem prvenstvu. V finalu smo bili priča nekaj izjemnim udarcem večkratne državne prvakinje Nade Bambič, ki je tudi tako načela zbranost Mojce Blažič, ki nikakor ni našla načina, da bi prevzela pobudo. Nada je tako lažje kot pričakovano prišla do svojega sedmega naslova državne prvakinje, s čimer je na večni lestvici na drugem mestu ujela Klemna Gutmana. onlineimageresize_com_DSC_0129

V moški konkurenca pa smo pogrešali predvsem Janija Makovca, vodilnega na slovenski jakostni lestvici, ki je zaradi poškodbe odpovedal nastop, ter tudi Jurija Jakšeta, drugouvrščenega na lestvici. Mesto prvega nosilca je tako prevzel mladi Andraž Demšar, ki pa vseeno ni veljal za prvega favorita. Kot tretji nosilec in branilec naslova je tako nekoliko iz ozadja prvenstvo pričel Martin Mošnik in se precej lahko onlineimageresize_com_DSC_0150sprehodil skozi turnir do finala. Andraž in Martin sta se v finale uvrstila po zmagah nad Andrejem Sosičem in Aljažem Peterneljem. V tekmi za tretje mesto smo videli zelo dolge izmenjave, v katerih pa Andrej v ključnih trenutkih ni uspel zaključevati točk in je tako Aljažu omogočil, da osvoji svoje prve stopničke na državnem prvenstvu.

V finalu je Martin Mošnik povsem upravičil vlogo edinega kandidata za naslov državnega prvaka in Andražu Demšarju v sicer zelo dobri tekmi ni pustil blizu. Za Demšarja, ki je v članski konkurenci v letošnji sezoni dosegel največji napredek, je bila to prva uvrstitev v finalu, za Mošnika pa že peti zaporedni naslov državnega prvaka. Tako sta oba naslova odšla v Squash klub Konex, v Škofjo Loko so odšle tri uvrstitve na zmagovalni oder, ena pa v Sevnico.

Zahvala

Logo_Konex_ok

Logo_Origano_ok
Logo_LoparjiSi_ok Logo_Gardenia_ok Logo_ZapisujSi_ok

Končna razvrstitev – ženske

Mesto Igralka Klub
1 Nada Bambič SqK Konex
2 Mojca Blažič SqK igRaj Sevnica
3 Nina Kustec SqK Škofja Loka
4 Sara Hafner SqK Škofja Loka
5 Tiana Milićević Squashland
6 Pia Erjavec SqK Lesce Bled
7-8 Saša Rakovec SqK Lesce Bled
7-8 Urška Ferjan SqK Lesce Bled
9 Andreja Kovač SqK Point Veržej
10 Marinka Horvat SqK Lesce Bled
11 Darinka Jerala SqK Lesce Bled
12 Sanja Milijaš SqK Lesce Bled

Končna razvrstitev – moški

Mesto Igralec Klub
1 Martin Mošnik SqK Konex
2 Andraž Demšar SqK Škofja Loka
3 Aljaž Peternelj SqK Škofja Loka
4 Andrej Sosič SqK Konex
5 Damjan Adlešič Squashland
6 Žan Bombek SqK Velenje
7 Mark Hafner SqK Škofja Loka
8 Zoran Repija SqK Point Veržej
9 Igor Pejić SqK Konex
10 Tomaž Pečjak Squashland
11-12 Boris Grut SqK Point Veržej
11-12 Rok Repovž SqK Lesce Bled
13 Blaž Porenta SqK Škofja Loka
14 Goran Milićević Squashland
15-16 Aljoša Brglez SqK igRaj Sevnica
15-16 Aleš Arhar SqK Škofja Loka
17 Boštjan Slemenšek Squashland
18 Jošt Dolinar SqK Škofja Loka
19-20 Saša Kukić Squashland
19-20 Tomaž Guzelj Squashland
21 Žiga Merčun Squashland
22 Filip Bojko Squashland
23 Martin Fišer Squashland
24 Blaž Kunšič SqK Lesce Bled
25 Tomaž Prelesnik SqK Konex
26 Miha Primožič SqK Lesce Bled
27 Tomaž čampa SqK igRaj Sevnica
28 Gvido Novak SqK igRaj Sevnica
29 Anton Drašler SqK Škofja Loka
30 Maks Bombek SqK Velenje
31 Samo Jeraj SqK Konex
32 Srečko Kregar SqK igRaj Sevnica

Podrobni rezultati: