Ljubljanski Konex je bil v petek prizorišče novega PSA turnirja. Najboljši igralci squasha v Sloveniji so se pomerili na Konex Nick PSA Closed Satellite turnirju z nagradnim skladom 1.000,00 $.

Prijavilo se je 17 igralcev in po enem predkolu smo dobili glavni žreb 16, v katerem sta poziciji prvega in drugega nosilca zasedla naša najboljša igralca na PSA lestvici, Martin Mošnik in Rožle Langus. Družbo so jima delali ostali najboljši z Jakostne lestvice SQZS, turnirja se je od prve deseterice udeležilo kar 8 igralcev!

V prvem kolu smo videli le eno manjše presenečenje, ko je Andrej Sosič s 3/1 v nizih ugnal domiselnega Gorana Milićevića. Zmagovalci ostalih tekem prvega kola so bili pričakovani, česar pa nikakor ne moremo reči za drugo kolo. Od tekme med drugim nosilcem Rožletom Langusom in veteranom Damjanom Adlešičem smo pričakovali zanimiv in kontroverzen boj, kar smo tudi dobili. Presenetljiv je bil le zmagovalec, saj smo vsi seveda pričakovali zmago drugega nosilca. Langus pa je Adlešiču s počasnejšo igro dajal dovolj časa in tako so mu izkušnje in dobro znana mehka levica starejšega nasprotnika povzročale obilo težav. Adlešič je tako presenetljivo slavil zmago z rezultatom 3/2. In če sem si v preteklosti dovolil komentirati neprimerno obnašanje kakšnega od igralcev, moram tokrat svoje besede vsekakor vzeti nazaj.

Polfinalni pari so bili tako Martin Mošnik – Miha Kavaš in Andrej Robnik – Damjan Adlešič. Robnik Adlešiču ni dovolil še enega presenečenja in je z višjim tempom igre nasprotniku prepustil le prvi niz. Tekma Mošnik – Kavaš pa je bila pravo finale pred finalom, saj sta si nasproti stala verjetno najhitrejša igralca, kar jih premore slovenski squash. Mošniku se seveda pozna bivanje in trdo delo v Angliji, ki jo upravičeno smatramo za zibelko squasha. Tako je bila njegova zmaga pričakovana, kljub temu pa smo videli izjemno hitro in dinamično igro, ki je bila prava poslastica za gledalce.

Finale nam žal ni postreglo s tako razburljivimi potezami, Mošnik je nasprotniku oddal vsega 12 točk v treh nizih in tako slavil zmago na tokratnem PSA turnirju.

Končni vrstni red:

 1. Martin Mošnik
 2. Andrej Robnik
 3. Miha Kavaš
 4. Damjan Adlešič
 5. Jurij Jakše
 6. Aleš Štendler
 7. Andrej Sosič
 8. Rožle Langus
 9. Rok Repovž
 10. Rok Podgornik
 11. Tomaž Pečjak
 12. Aleš Arhar
 13. Boštjan Slemenšek
 14. Blaž Kunšič
 15. Tomaž Čampa
 16. Goran Milićević

 

Lep pozdrav do naslednjega turnirja!

 

Marko Podgoršek