Slovenija je pripravljena in se pridružuje dogajanju 20. oktobra in svetovnemu dnevu squasha, ki je ena od aktivnosti za uvrstitev squasha med olimpijske športe na Olimpijskih igrah 2020.

Tako bomo tudi pri nas imeli možnost sodelovati v tekmi med ekipama Team Squash in Team 2020. Osrednji slovenski dogodek bo “24 ur squasha” v RC Vogu v Besnici/Kranj, ki se bo začel 19. oktobra ob 20:00 in končal 24 ur kasneje. Pomerili se bomo torej v 24 urnem ekipnem dvoboju, rezultat pa bo štel za skupen rezultat med obema ekipama. Zmaga na igrišču ni edini cilj!

Se sprašuješ, kako lahko podpreš squash in njegovo kandidaturo za uvrstitev na Olimpijske igre 2020? To narediš na več načinov:

– pridi 19. ali 20. oktobra na dogodek “24 ur squasha” v RC Vogu. Igral/a boš  v eni od obeh ekip Team Squash ali Team 2020, tvoj rezultat pa bo štel za skupni rezultat ekip z vsega sveta

– pridi 20. oktobra na kako drugo igrišče, odigraj tekmo in sporoči ekipni rezultat v nizih

– natisni ta list, nanj napiši, da si pripravljen/a ter objavi svojo sliko na fb / twitterju (#BacktheBid2020)

– spremljaj dogajanje na http://worldsquashday.com/

Prvi so se v Sloveniji pozivu gibanja in objavi svojih slik odzvali Boštjan Medved, Sreč Kregar in Marko Gotlin, ki so objavili svojo podporo z igrišča v Podčetrtku. Seveda tudi drugi nismo ostali križem rok in smo izkoristili septembrsko Balkansko ekipno prvenstvo v Konex Centru v Ljubljani za nabiranje dodatne podpore ter za zaključno “gasilsko” sliko popisali veliko listov podpore in se skupaj slikali na centralnem igrišču – 6 držav, skoraj 60 igralcev, veliko gledalcev in ogromno podpore squashu.