V petek, 19.6. se je začel tudi tekmovalni del sezon e 2014/2015 v ljubljanskem športnem centru Konex.Turnir je bil odprtega tipa, a nekaj je očitno “splašilo” vse moške. Med seboj so se tako pomerile prve tri z jakostne lestvice SQZS – aktualna državna prvakinja Sara Rojnik (Point Veržej), Nada Bambič (Konex) in Mojca Blažič (IgRaj) ter trinajsta igralka JL SQZS Andreja Kovač (Point Veržej), ki se po poškodbi spet vrača na squash igrišča.

Udarile so se vsaka z vsako, tako da je bila končna zmaga res zaslužena. Videli smo kar nekaj dobrega, če ne kar odličnega squasha, posebej zanimiv in napet je bil obračun med Nado Bambič in Mojco Blažič. Slednja kaže dolgoletne izkušnje in odlično tehnično znanje, ki pa mu za končni rezultat žal zmanjka nekaj treninga in dnevne forme.

S po dvemi zmagami v skupini sta se v končni dvoboj za prvo mesto podali Nada Bambič in Sara Rojnik, kar je ponovitev finala zadnjega državnega prvenstva. Tekma je bila zanimiva in napeta, obe sta prikazali veliko znanja in želje po končni zmagi.  In če je naslov državne prvakinje odnesla Sara, je tokrat slavila Nada. Končni vrstni red je bil torej sledeč:

1. Nada Bambič

2. Sara Rojnik

3. Mojca Blažič

4. Andreja Kovač

Naslednji turnir v Konexu bo v soboto, 11.10.2014.