Po včerajšnji naporni in dolgi vožnji se je ekipa slovenskih mladincev pripeljala neposredno v squash center. Utrujena telesa so kar klicala po gibanju, zato so opravili načrtovan krajši sproščujoč trening in se prilagodili igriščem. Sledila je slastna večerja ob pogovoru za naslednji dan.

Danes smo pripravljeni. Počutje je odlično in glave naravnane na najboljše. Sobotno jutro se je začelo s tekmama Jošta Dolinarja in Blaža Porente.

Pričakovanja so bila usmerjena v zmago, a se žal ni izšlo po načrtih. Blaž je naletel na češkega igralca Strouhala, ki je bil lani poškodovan in zato brez točk, a je vrhunski squashist. Češka reprezentanca je močna in na prvenstvo je seveda poslala najboljše. Zato je Blaž moral priznati poraz s 3:0.

Jošt je imel veliko več možnosti za zmago proti Avstrijcu Seinerju. Z rezultatom 3:2 se žal ni izšlo, saj je igral preveč vroče-hladno. Vsaka tekma in prvenstvo sta stvar zase, zato je Jošt z mislijo, da bo lahko, premalo borbeno stopil na igrišče.

V popoldanskem času sledi še nastop deklet, od katerih ne pričakujemo zmage, ampak čim večjo borbenost in da pokažeta svoj maksimum.