Preteklo soboto, natančneje 13. oktobra, se je v Konex Centru v Ljubljani odvil zadnji turnir ob dvajseti obletnici njihovega delovanja in prvi Konexov turnir v sezoni.

Med prisotnimi tekmovalci na turnirjih squasha in badmintona smo izžrebali tudi dobitnike glavnih nagrad in sicer potovanja v vrednosti 350,00 EUR potovalne agencije Avantura in pralni stroj podjetja GA. Squashisti tokrat nismo imeli sreče, saj sta obe nagradi sta odšli v roke badmintonistov.

Je bil pa toliko bolj zanimiv turnir, ki smo ga zaradi majhnega števila prijavljenih in obilice časa odigrali po klasičnem sistemu dvojni k.o., kjer je vsak igralec v igri za skupno zmago vse dotlej, dokler ne izgubi dveh tekem.

Prvi nosilec Izidor Sosič je za preboj do finala potreboval tri tekme, v zadnji od teh se je pomeril s Petrom Arčonom. Slednji si je z zmago v finalu leve strani, kjer je bil boljši od Blaža Kunšiča, priboril revanšo s Sosičem, v kateri pa je še drugič izgubil in do (kar neverjetnega) tretjega dvoboja med njima le ni prišlo.

Turnirja so se udeležila tudi tri dekleta, ki so bila zaradi premajhnega števila prijav nežnejšega spola prisiljena loparje prekrižati kar v moški konkurenci. Skupni vrstni red je bil na koncu sledeč:

1. Izidor Sosič

2. Peter Arčon

3. Blaž Kunšič

4. Martin Fišer

5./6. Tomaž Čampa

5./6. Marko Koplan

7./8. Nada Bambič

7./8. Dominik Balaško

9./12. Aleš Merčun

9./12. Maša Zdovc

9./12. Jure Trnovec

9./12. Andreja Kovač

13. Grega Glavan