ZmagovalciNa četrtem turnirju za Veliko nagrado igRajca se je v nedeljo, 7. aprila, v Športni dvorani v Podčetrtku zbralo rekordnih 16 igralk in igralcev – od tega trije novi obrazi. Zmaga je po napetem finalnem obračunu z Rokom Zornado odšla v Kranj. Po skoraj desetletnem premoru je ob povratku drugo mesto osvojil Sandro Windisch. Tretje mesto je po zaslugi Grega Kozinca odšlo v Kranj.

Najštevilčnejši turnir v Podčetrtku doslej je zaznamovala velika izenačenosti in cela vrsta tesnih odločitev. Iz predtekmovalnih skupin se ob težjem žrebu v četrtfinale ni uspelo uvrstiti dvema nosilcema, ostali pa so se uspešno prebili v četrtfinale. Že v skupinskih bojih je bilo jasno, da bo povratnik Sandro Windisch po skoraj desetletni odsotnosti z igrišč nevaren tekmec.

Trije od štirih četrtfinalnih obračunov so se končali s tesnim rezultatom 2:1 v nizih. Skozi polfinale sta se prebila Sandro in Rok in v finalu ponovila dvoboj iz skupine. Tekma je bila izjemno napeta, proti koncu pa je Rok uspel izkoristiti nekaj slabšo telesno pripravljenost Sandra in z nekaj kratkimi žogami uspel osvojiti odločilni peti niz. V tekmi za tretje mesto sta podobno dolgo in razburljivo tekmo prikazala David in Grega. Grega je podobno kot Rok uspel izkoristiti večjo utrujenost Davida in osvojiti svojo prvo medaljo v Podčetrtku.

Zanimivo je, da so prva tri mesta osvojili novinci na turnirjih za Veliko nagrado igRajca

Posebej je potrebno omeniti še dva novinca na uradnjih tekmovanjih – Suzana Brezak in Matic Vengušt sta pokazala izjemno voljo in borbenost. Na naslednjih turnirjih pa lahko pričakujemo še boljšo igro, ko bosta zaigrala brez (za prvi nastop obvezne) treme.

Končna razvrstitev:

1. Rok Zornada – SqK Kranj
2. Sandro Windisch – SqK igRaj Sevnica
3. Grega Kozinc – SqK Kranj

4. David Praprotnik – SqK Kranj
5. – 8. Miha Peteh – SqK Kranj
5. – 8. Marko Koplan – SqK Škofja Loka
5.-  8. Jure Trnovec – SqK Škofja Loka
5.-  8. Tomaž Čampa –  SqK igRaj Sevnica
9. – 12. Gvido Novak  – SqK Maribor
9. – 12. Srečko Kregar –  SqK igRaj Sevnica
9. – 12. Žan Bombek – SqK Velenje
9. – 12. Maks Bombek – SqK Velenje
13.- 16. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
13.- 16. Suzana Brezak
13.- 16. Dušan Kajba – SqK igRaj Sevnica
13.- 16. Matic Vengušt