Tokratni krog Juniorske Regionalne Lige je potekal v hrvaškem Slavonskem Brodu. Tekmovanje je potekalo v prisotnosti slovenskih in hrvaških igralk in igralcev, saj se Srbi tekmovanja zaradi neprijetnih dogodkov na Evropskem prvenstvu v rokometu, niso udeležili. To je seveda močno okrnilo samo udeležbo in s tem tudi kvaliteto tekmovanja. Slovenske barve je branilo 7 igralcev in igralka iz 4 različnih klubov.

Zmag v svojih kategorijah so se veselili Pija Brglez (SqK Maribor), Miha Simonič (SqK Konex) in Aljaž Peternelj (SqK Škofja Loka), ki so brez večjih težav in suvereno opravili z vsemi nasprotniki. Tekma dneva je vsekakor pripadla obema finalistoma v kategoriji U15, kjer sta se pomerila Andraž Demšar (SqK Škofja Loka) in hrvaški up Roko Vončina. Slednji je prikazal odlično predstavo, ki ji Andraž tokrat ni bil kos in slavil zmago 3:1. Nič manj napeto ni bilo v isti kategoriji v tekmi za tretje mesto. Mark Hafner (SqK Škofja Loka) je moral pokazati vse svoje sposobnosti, da je uspel premagati starejšega od bratov Vončina, ki je igral zelo napadalno, v mnogih primerih pa tudi dokaj nekorektno. Namerna zaletavanja, odrivanja, nikakršen odnos do fair playa in ostalo enostavno ne sodi na tekmo med igralci, ki komaj vstopaja na pota konkretnega igranja.

Na turnirju sta tekmovala tudi mlada igralca iz Bleda (Nejc Jan in Jaka Rakovec, oba SqK Bled), ki sicer proti hrvaškim igralcem nista okusila slast zmage, vsekakor pa je potrebno pohvaliti borbeno igro in željo po razvoju.

Naslednji krog bo že prihodnji vikend, ko se bodo igralci in igralke najverjetneje v polni zasedbi pomerili v Zagrebu.

GU17 BU13 BU15 BU17 BU19 JRSL – skupno