Kontakt

m: 041 362 329
@: info@igraj.org
fb: @igrajsquashsevnica
w: igraj.org

 


Sedež kluba

Planinska cesta 20, 8290 Sevnica
Delite s svojimi prijatelji

O klubu

Squash klub igRaj Sevnica združuje okoli 30 igralcev squasha iz Posavja, Dolenjske in Obsotelja. V svojih vrstah pa ima člane tudi iz drugih koncev Slovenije. V Posavju s svojim delovanjem pripravljajo okolje in pogoje za gradnjo novih igrišč v Sevnici in Krškem.

Zgodovina kluba

Zametki kluba se pokažejo v letih 2000-2009, ko je peščica navdušencev in samoukov igrala na igriščih v Termah Čatež, Vojniku, Zrečah in na ljubljanskih igriščih. Squash klub igRaj Sevnica pa je bil ustanovljen avgusta 2009 in trenutno združuje okoli 30 igralcev skvoša iz Posavja in Obsotelja. Od leta 2009 redno organizira turnirje za slovensko jakostno lestvico, se udeležuje državnih prvenstev v članski konkurenci in organizira predstavitve skvoša učencem osnovnih šol v okolici igrišč.

Dosežki kluba

V svoji zgodovini je klub zabeležil nekaj odmevnih dosežkov zlasti v ženski konkurenci. V 2013 je ženska ekipa v sestavi Ksenija Kmetič, Mojca Blažič in Suzana Brezak osvojila naslov državnih prvakinj in na naslednjem prvenstvu v 2015 osvojila še tretje mesto.

Poleg tega je v letih 2015 do 2018 Mojca BLažič večkrat osvojila kolajno na članskem posamičnem prvenstvu, za naslov državne prvakinje pa ji je zmanjkal kanček sreče.

V moški konkurenci pa je ekipa trikrat osvojila sedmo mesto na državnem ekipnem prvenstvu, v 2020 pa je prvič klub nastopil z dvema ekipama.

Treningi in trenerji

Treningi po dogovoru na igriščih:

  • Športni center Terme Čatež
  • Športna dvorana Podčetrtek
  • Squashland Ljubljana
  • Športna dvorana Majšperk

Boštjan Medved

Licenca: ESF A
Kontakt: 051 555 555

Tomaž Čampa

Licenca: Trener C
Kontakt: 041 362 329

Damir Škerl

Profesor športne vzgoje
Kontakt: 041 555 555

Zanimivosti

Klub je edini v Sloveniji, ki v kraju, kjer ima sedež, nima igrišča. S svojimi aktivnostmi tako gostuje po igriščih v bližnji okolici: Čatež, Podčetrtek, Vojnik, Majšperk in tudi Ljubljana.

Klub je član Športne zveze Sevnica in aktivno sodeluje pri oblikovanju loklane podobe športa. Eden od pomembnejših ciljev je izgradnja vsaj dveh skvoš igrišč v športnem parku v Sevnici, kar bi močno olajšalo delovanje, razvoj in organizacijo dogodkov.

Sevniški klub je aktiven tudi na drugih s skvošem povezanih področjih – tako je ustanovni član Racketlon zveze Slovenije, ki združuje igralce loparskega mnogoboja: namizni tenis, badminton, skvoš in tenis v enem “športu”. Sevniški igralci skvoša in ostalih loparskih športov so tako prepotovali znaten del Evrope, enega od vrhuncev pa predstavlja 21. mesto Ksenije Kmetič na svetovnem prvenstvu 2015 v Stockholmu.


Foto galerija kluba