V soboto, 28.1., smo v Športni dvorani v Podčetrtku spremljali drugi turnir za Veliko nagrado igRajca, ki je štel tudi za slovensko jakostno lestvico. Na turnirju, ki ga je pripravil Squash klub igRaj Sevnica, in je potekal vzporedno z mednarodnim turnirjem v speed badmintonu, se je zbralo 15 igralcev iz Obsotelja, Kranja, Maribora, Ljubljane in Sevnice, ki so se najprej pomerili v štirih skupinah. Veseli nas lahko, da smo prvič na squash turnirjih videli tri nove obraze. Nekaj tekmovalcev pa se je  preizkusilo v tekmovanju v obeh disciplinah.

Že v bojih v skupinah smo lahko videli nekaj izjemnih dvobojev, kjer velja posebej omeniti odlično igro obeh dam, Ksenije Kmetič in Tadeje Rader, ter vseh treh novincev – Klemen Pleško se je morda na prvi pogled celo nekoliko presenetljivo prebil v četrtfinale ter dva nova igralca iz Obsotelja – Mladen Kantoci in Sašo Prevolšek, ki sta prav tako prikazala odlično igro ter bosta na naslednjih turnirjih trd oreh za nasprotnike. V skupinskem delu je ob vrsti odličnih tekem potrebno izpostaviti malce presenetljivo zmago povratnika Davida Praprotnika nad tretjim nosilcem Sašom Radičem.

V čertrfinalnih dvobojih smo lahko spremljali zelo izenačene dvoboje saj se niti en ni končal v zgolj treh nizih. Največ dela je imel Klemen Pleško z mladim Dominikom Balaškom, ko mu je po udobnem vodstvu z 2:0 dovolil vrnitev v tekmo, na koncu pa le slavil s 3:2. Ostali trije četrtfinalni dvoboji pa so se končali s 3:1. Zato pa sta bila polfinalna obračuna zelo enostranska, saj sta Kranjčana Miha Peteh in David Praprotnik relativno zlahka premagala svoja precej izmučena nasprotnika. Za tretje mesto je Tomaž Čampa ugnal Klemna Pleška, ki je poleg četrtega mesta na squash turnirju kot najbolje uvrščeni Slovenec osvojil tudi tretje mesto na mednarodnem turnirju v speed badmintonu.

V finalu sta se tako pomerila dva Gorenjca, ki sta prikazala dolg in napet dvoboj, v katerem je šele po petih nizih slavil Miha Peteh in tako osvojil svoj prvi turnir za Veliko nagrado igRajca.

Končna razvrstitev:

1. Miha Peteh – SqK Kranj
2. David Praprotnik – SqK Kranj
3. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
4. Klemen Pleško
5.-8. Primož Gajšek – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Damir Škerl – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Dominik Balaško – SqK Maribor
5.-8. Sašo Radič – SqK Maribor
9.-12. Mladen Kantoci
9.-12. Sašo Prevolšek
9.-12. Sreč Kregar – SqK igRaj Sevnica
9.-12. Dušan Kajba – SqK igRaj Sevnica
13.-15. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
13.-15. Tadeja Rader – SqK Maribor
13.-15. Andrej Selčan

Za gostoljubje se zahvaljujemo Turizmu Podčetrtek in vas že vabimo na naslednji turnir, ki bo že v soboto, 3. marca, prav tako v Podčetrtku. Več poiščite na www.igraj.org