V sezoni 2010/2011 se je Squash Zveza Slovenije prvič odločila razpisati državno prvenstvo v kategoriji dvojic in 21.1.2011 se je slednje odvilo v Športnem Centru Konex v Ljubljani. Prvenstva se je udeležilo 5 dvojic, ki so se pomerile v skupini vsaka z vsako.

Glede na prijave so bili favoriti za zmago Damjan Kaver / Jože Senica, Damjan Adlešič / Miha Kavaš in Boštjan Slemenšek / Boštjan Gradišar. Senica in Kaver sta prvo tekmo izgubila proti Adlešiču in Kavašu že v začetku dvobojev in do zadnjega dvoboja, ki je dejansko odločal o skupnem zmagovalcu, sta se neporaženi prebili dvojici Slemenšek / Gradišar in Adlešič / Kavaš.

Obe dvojici sta zelo uigrani, zato je bila igra zanimiva in skoraj brez prekinitev. Adlešič in Gradišar sta pokrivala sprednji del igrišča, a sta se odločila dvoboj skoraj v celoti prepustiti Slemenšku in Kavašu, ki sta z močnimi in natančnimi žogami skušala točke osvajati iz zadnjega dela igrišča. Tu sta prevladali Kavaševa hitrost in zanesljivost in prva državna prvaka v dvojicah sta postala Damjan Adlešič in Miha Kavaš.

 

Skupni vrstni red pa je bil sledeč:

  1. Damjan Adlešič / Miha Kavaš
  2. Boštjan Slemenšek / Boštjan Gradišar
  3. Damjan Kaver / Jože Senica
  4. Tomaž Guzelj / Rok Poropat
  5. Jurij Jakše / Tomaž Jenko

 

Marko Podgoršek