Na prvem turnirju v sezoni v organizaciji Squash kluba igRaj Sevnica se je v nedeljo, 18.12., v Podčetrtku zbralo 11 igralcev – tokrat smo videli tudi precej novih obrazov, med katerimi je izjemno prijetno presenetil Matic Vogrič, katerega do pred dobrim mesecem v slovenskem squashu verjetno še nismo slišali. Že v skupinskem delu se je   nakazalo kar nekaj presenečenj. Tako so v vseh treh skupinah najvišje rangirani igralci morali priznati premoč na lestvici nižje uvrščenim igralcem. Tako je Matic Vogrič precej prepričljivo premagal Tomaža Jenka, Damir Škerl nekoliko bolj tesno Tomaža Čampa, v tretji skupini pa Primož Gajšek Matjaža Štrausa. V skupinskem delu sta se ob 9 moških merili tudi dve dami.

V četrtfinalnih bojih so se Matic Vogrič, Tomaž Jenko in Damir Škerl v polfinale prebili z gladkim rezultatom 3:0, samo Primož Gajšek je namučil Tomaža Čampa in popustil šele po petih nizih. V finale sta se zanesljivo uvrstila Matic in Jene, kjer smo videli nekoliko manj enostransko tekmo, Jene pa v zelo všečni in zanimivi tekmi uspel Maticu vzeti en niz. Matic je tako po šele dobrem letu igranja squasha osvojil svoj prvi turnir. V tekmi za tretje mesto je Damir še drugič na turnirju premagal Tomaž Č in si priboril svoje prve stopničke na squash turnirjih.

Končni vrstni red:

1. Matic Vogrič
2. Tomaž Jenko – SqK Kranj
3. Damir Škerl – SqK igRaj
4. Tomaž Čampa – SqK igRaj
5. Primož Gajšek – SqK igRaj
6. Gregor Artnik
7.-8. Matjaž Štraus
7.-8. Beti Zupan – SqK Kranj
9.-11. Dušan Kajba – SqK igRaj
9.-11. Ksenija Kmetič – SqK igRaj
9.-11. Andrej Selčan

Poleg turnirja v Podčetrtku se na vzhodu Slovenije v squashu (spet) premika še na enem mestu – v Termah Čatež so namreč obnovili igrišče, vendar pa jih pred resnično predajo uporabi čaka še nekaj popravkov, nato pa bo to igrišče zopet postalo bolj živahno in verjetno se bomo z organizacijo kakšnega turnirja zopet ustavili na Čatežu.

Naslednji turnir nas čaka že v soboto, 28.1.2012 – prav tako v Podčetrtku, ko se bo v Večnamenski športni dvorani odvijal tudi mednarodni speed badminton turnir z okoli 150 aktivnimi udeleženci. Že danes vas vabimo, da se nam pridružite na turnirju in si ogledate zanimivo mlado športno zvrst, v kateri Slovenci krojijo svetovni vrh.

Squash klub igRaj vam želi prijetne praznike, srečno v 2012 ter igRajte squash še naprej