Ajda Eiselt

Ajda Eiselt, rojena 1976, je bila državna prvakinja leta 2002. Igrala je za ljubljanski Squashland, njen trener pa je bil Goran Vučković – Vule.

Tekmovalni dosežki:

  • 1 x članska posamična državna prvakinja

Trenirati je začela s 16. leti, aktivno igrati pa je prenehala pri tridesetih, ko so zaprli prvi Squashland v BTC, torej leta 2006. »Bilo je to zelo lepo obdobje mojega življenja, na začetku smo skupaj trenirale le štiri dekleta in imele smo se res super. Mojo tekmovalno kariero je zaznamovalo veliko porazov in malo zmag,« odkrito, s kančkom humorja, pove Ajda.

Squash je vzljubila, ker je dinamična igra, kjer rabiš veliko zbranosti in močno željo po zmagi, pa seveda vztrajnost pri treningih, znati pa moraš tudi uresničiti zadane si cilje.

»Squash je bil v tistem času moja velika ljubezen, sicer pa imam že vse življenje rada tudi druge športe in se v njih preizkušam. Trenutno se ukvarjam z balvanskim plezanjem, pozimi smučam in tečem na smučeh, poleti windsurfam in se zgubljam po gozdovih ter skušam kolesariti ali teči. Verjetno pa bom, glede na leta in zmožnosti svojega telesa, kmalu le še nabirala gobe,« pripomni z nasmehom. Danes se loparja namreč praktično ne dotakne več, saj jo, kot pravi, že po eni igri tako zaboli zadnja plat, da ne more hoditi niti po stopnicah.

Galerija