V Škofji Loki je to soboto potekal 2. turnir JRL. Turnir je na žalost časovno sovpadal s turnirjem Evropske mladinske lige v Švici, kar je nekoliko okrnilo igralsko zasedbo. Nikakor pa to ni vplivalo na dobro vzdušje in odlične predstave, ki smo jih bili deležni.

49 igralcev in igralk se je pomerilo v 6 kategorijah (4 moških in 2 ženskih). V najmlajši kategoriji (U13) je zmago slavil Hrvat Marcelić, ki je v finalu premagal Krznarića, prav tako s Hrvaške. Naši igralci sicer niso dosegli uvrstitev na najvišjih mestih, so pa prikazali dobre igre. Ob upoštevanju, da bodo v tej kategoriji igrali še nekaj let, pa nas navdaja z optimizmom, da bodo v prihodnje tudi Žiga Lorger (SqK Velenje), Nejc Jan (SqK Bled), Jaka Rakovec (SqK Bled) in Damjan Oblak (SqK Velenje) igrali vidnejšo vlogo v tej kategoriji.

V obeh ženskih kategorijah je ponovno blestela Pia Brglez (SqK Maribor), ki na teh turnirjih nima enakovredne tekmice. Ob opazovanju njenega razvoja pa si lahko samo želimo, da bi svoj potencial večkrat izkazala tudi na turnirjih višjega ranga.

Brez dvoma smo najzanimivejše finalne tekme videli v kategorijah dečkov U15 in U17, kjer sta se v obeh tekmah pomerila Šefranac (Srbija) in domačin Andraž Demšar (SqK Škofja Loka). Na obeh tekmah je zmago slavil Srb, vendar kakšni tekmi sta to bili. Oba igralca sta se borila do skrajnih meja svojih zmožnosti in temu vzdušju so sledili tudi vsi prisotni. V prav vsakem nizu sta se igralca borila za vsako točko in nobenemu ni uspelo ustvariti konkretnejšo prednost. V prvem finalu (U17) je Demšar vodil po 1. nizu, vendar je v nadaljevanju tekme popustil in kazalo je kot bi se ustrašil zmage (6:11, 11:9, 13:11, 12:10). V drugem finalu (U15) je bolje začel Šefranac, vendar se Demšar ni vdal in kazalo je, da je celo zmožen vrniti tekmecu za prvi poraz. Na koncu je Srb kljub vsemu uspel izkoristiti svoje prednosti in obdržati primat nepremagljivega (12:10, 11:7, 10:12, 11:6). V tej kategoriji se je izkazal tudi Domen Livk (SqK Škofja Loka), ki si je z borbeno igral priigral 3. mesto in se s tem prvič povzel na zmagovalni oder. Tudi ostali slovenski igralci si po prikazanem lahko v prihodnje obetajo borbe za najvišja mesta, saj so Tiam Škodlar (SqK Bled), Lovro Kalan (SqK Škofja Loka) in Sebastijan Kmet (SqK Škofja Loka) že na tem turnirju dokazali, da so povsem blizu najboljšim .

V kategoriji U19 je svojo prvo turnirsko zmago v tem tekmovanju dočakal Aljaž Peternelj (SqK Škofja Loka). Peternelj je praktično brez večjih naporov zelo suvereno opravil s tekmeci, kar je vsekakor odlična popotnica za nadaljnje delo in prihodnja tekmovanja, ko bo tudi konkurenca precej močnejša.

Po Srbiji in Slovenij bo prihodnji turnir v seriji gostila Hrvaška in sicer bo turnir v januarju prihodnje leto v Slavonskem Brodu.