V soboto, 12. 01., se je v Škofji Loki odvijal prvi turnir v novem koledarskem letu 2013 in drugi po vrsti v sezoni 2012/2013. Turnir je presenetil z lepim številom prijavljenih; v moški konkurenci je bilo prijavljenih 16, v ženski pa kar 5.

V moški konkurenci je zmagal Goran Vučković, v ženski pa Nada Bambič.

Pri moških se je igral dvojni knock-out sistem, ki še vedno omogoča poražencu prve tekme preboj do prvega mesta. V boju za prvo mesto sta se tako kot na prejšnjem turnirju večkrat srečala Adlešič in Vučković, le da tokrat v obratnem vrstnem redu. Na koncu je zmago pričakovano slavil Vučković, na tretjem mestu pa je turnir končal Jani Makovec.

Ženske so igrale vsaka z vsako, na dva dobljena niza. Najboljša je bila Nada Bambič s štirimi zmagami, na drugem mestu ji je sledila Sara Rojnik s tremi zmagami, tretje mesto pa je osvojila domačinka Tina Prevodnik.

Pohvaliti pa velja tudi naše najmlajše: Andraža Demšarja, Marka Hafnerja, Nino Kustec in Jureta Jagodica, ki so iz turnirja v turnir boljši in so tudi tokrat pokazali, da se lahko enakovredno pomerijo s starejšimi in izkušenejšimi igralci ter igralkami.

Končni rezultati Ženske:

1          Nada Bambič
2          Sara Rojnik
3          Tina Prevodnik

4          Nina Kustec
5-8     Maša Zdovc

Končni rezultati Moški:

1          Goran Vučković
2          Damjan Adlešič
3          Jani Makovec

4          Aleš Arhar
5-8       Gregor Kustec
5-8       Aljaž Peternelj
5-8       Goran Nedič
5-8       Andraž Demšar
9-12     Matej Mrak
9-12     Mark Hafner
9-12     Goran Milićević
9-12     Rok Zornada
13-16   Miha Peteh
13-16   Jure Trnovec
13-16   Rok Repovž
13-16   Marko Koplan
17        Jure Jagodic

Podrobne rezultate najdete tukaj.