Zmagovalci_288_200V petek, 31. marca 2017, se je po treh letih v ljubljanskem Konex centru ponovno odvijalo državno prvenstvo dvojic v squashu. Na prvenstvo se je prijavilo sedem dvojic in tudi zasedba je bila odlična, kar je bilo zagotovilo za dobre igre ter zabavo na in ob igriščih. Zmago sta na koncu slavila Damjan Adlešič in Goran Nedić.

Dvojice so bile razporejene v dve skupini, in sicer so se v prvi skupini med seboj pomerili Adlešič/Nedić, Slemenšek/Gradišar ter dvojica Sosič/Sosič, medtem ko so v drugi skupini med seboj tekmovali štirje pari, in sicer Guzelj/Miličević, Kaver/Senica, Bombek/Demšar in Mošnik/Kristan.

V skupini A sta prvo mesto osvojila Adlešič in Nedič, ki sta premagala brata Sosič z 2 proti 0, nato pa sicer z 2 proti 1 izgubila z dvojico Slemenšek/Gradišar. Ker pa je dvojica Sosič/Sosič z 2 proti 0 odpravila Slemenška in Gradišarja, sta slednja osvojila tretje mesto v skupini A in tako izpadla iz bojev za najvišja mesta.

V skupini B sta prvo mesto brez poraza osvojila Mošnik in Kristan, drugouvrščena je bila dvojica Bombek/Demšar, tretje mesto sta osvojila Guzelj in Miličević, zadnja pa sta bila Kaver in Senica. V obeh skupinah smo bili sicer priča zelo razburljivim dvobojem, v katerih ni manjkalo raznovrstnih potez, borbenosti in zelo zanimivih točk.

Končni razpored po skupinah:

Skupina A

1.Adlešič/Nedić
2.Sosič/Sosič
3.Slemenšek/Gradišar

Skupina B

1.Mošnik/Kristan
2.Bombek/Demšar
3.Kaver/Senica
4.Guzelj/Miličević

V tekmah za razporeditev od 5. do 7. mesta sta se najprej med seboj pomerili četrtouvrščena dvojica iz skupine B ter tretjeuvrščena dvojica iz skupine A. Presenetljivo sta dvoboj dobila Kaver/Senica, ki sta z 2 proti 0 premagala favorita na papirju, dvojico Slemenšek/Gradišar. Veterana Kaver in Senica se tu nista ustavila, saj sta v dvoboju za 5. mesto premagala še Guzelja in Miličevića in tako pripravila še eno presenečenje.

V prvem polfinalu smo nato najprej videli zmago Mošnika in Kristana, ki sta s 3:0 premagala brata Sosič, ki nista našla orožja proti hitri in zanesljivi igri favoritov Mošnika in Kristana. Drugo polfinale med dvojicama Adlešič/Nedić ter Bombek/Demšar je bilo zelo napeto, saj smo videli pet nizov. Po razburljivem zaključku sta s 3 proti 2 dvoboj dobila starejša in bolj izkušena Adlešič in Nedič in se tako zasluženo uvrstila v finale.

V tekmi za tretje mesto je nato dvojica Sosič/Sosič strnila vrste in s precejšnjo zanesljivostjo premagala sicer motivirana Bombka in Demšarja z rezultatom 3 proti 1.

IMG_20170331_224812V finalu smo ponovno videli zelo gledljivo igro, polno tempa in lepih točk. Bilo je zelo tesno, saj smo lahko videli pet nizov. Dvojica Mošnik/Kristan je sicer hitro povedla z 1 proti 0 ter nato še z 2 proti 1 v nizih, vendar videli smo preobrat; Adlešič in Nedić sta dvignila nivo zbranosti in storila precej manj napak od nasprotnikov in tako najprej izenačila rezultat, nato pa v odločilnem nizu hitro povedla s 6 proti 1, tako da se Mošnik in Kristan kljub velikemu trudu nista uspela vrniti in preprečiti zmage izkušenima Adlešiču in Nediću. Naslova državnega prvaka v dvojicah za leto 2017 sta se tako veselila član Squash kluba Squashland, Damjan Adlešič ter član Squash kluba Škofja Loka, Goran Nedić.

Državno prvenstvo dvojic je vsekakor izpolnilo pričakovanja. Dogodek je minil brez poškodb, zapletov ter slabe volje. Ob igrišču je bilo precej sproščenosti in dobronamernega smeha (slednji je bil namenjen predvsem dvojici Slemenšek/Gradišar, ki sta v primerjavi s prejšnjim državnim prvenstvom dvojic precej pokvarila svojo uvrstitev), kar se za takšen dogodek tudi spodobi. Izpostaviti velja tudi dejstvo, da so se državnega prvenstva udeležili igralci, ki so trenutno uvrščeni na prva štiri mesta na slovenski jakostni lestvici, kar je razveseljivo in izjemno pozitivno za slovenski squash.

Končni vrstni red:

1.Adlešič/Nedić
2. Mošnik/Kristan
3. Sosič/Sosič
4. Bombek/Demšar
5. Kaver/Senica
6. Guzelj/Miličević
7. Slemenšek/Gradišar