AdlesicDamjanV Konexu se je prejšnji petek, 6. februarja, zvečer 8 igralcev pomerilo v pravem dvojnem k.o. sistemu. Konkurenca je bila izredno močna, saj sta prišla kar dva izmed prve trojice na slovenski jakostni lestvici. V polfinale so se uvrstili trije izmed prvih štirih nosilcev, le za Žana Bombeka je bil Igor Pejić pretrd oreh. Polfinalna para sta bila tako Jani Makovec – Igor Pejić ter Izidor Sosič – Damjan Adlešič in po pričakovanju sta napredovala prva nosilca, Makovec in Adlešič.

Slednja sta že stara znanca, saj skupaj tudi trenirata in nasprotnikove prednosti in slabosti poznata do potankosti. Zato ne preseneča, da sta za končno odločitev potrebovala vse, kar kompletni dvojni k.o. sistem omogoča (sistem je zasnovan na pravilu, da dokler igralec ne izgubi dvakrat, je še vedno v igri za skupno zmago). Po prvem porazu je Adlešič tako padel v razigravanje, kjer si je moral preko Sosiča priboriti drugo priložnost za skupno zmago, seveda zopet proti Makovcu. Slednji je imel v tem, ta večer že drugem medsebojnem obračunu kar štiri zaključne žoge, ki pa jih je izkušeni Adlešič z izjemno igro (kateri ni manjkalo tudi nekaj psiholoških tonov) ubranil, osvojil dvoboj in pomeriti sta se morala še tretjič.

Psihična stabilnost in izkušnje so tokrat prevladale nad fizično pripravljenostjo in tudi v tretjem dvoboju je slavil Adlešič, ki je tako odnesel skupno zmago.

Preden pa vam zaupamo končni vrstni red, pa še zanimivost: ne zgodi se ravno pogosto, da je na turnirju več levičarjev kot desničarjev, a tokrat se je primerilo ravno to. Od prijavljene osmerice jih namreč kar pet lopar vihti z levo roko!

Končni vrstni red:

1. Damjan Adlešič

2. Jani Makovec

3. Izidor Sosič

4. Igor Pejić

5./6. Boštjan Kuhar

5./6. Martin Fišer

7./8. Žan Bombek

7./8. Maks Bombek