Na evropskem posamičnem prvenstvu, ki se danes začne v romunski Bukarešti, nastopa tudi majhna slovenska ekipa. Saro Rojnik in Marina Mošnika spremlja selektor Goran Vučkovič, na prvenstvu pa v vlogi sodnika sodeluje Marko Podgoršek. S tekmami v prvem krogu bosta začela tudi oba slovenska predstavnika. Na letošnjem evropskem prvenstvu bo ob odsotnosti igralcev iz Anglije nastopilo skupaj 48 tekmovalcev.

Sara Rojnik, ki se bo ob 11:40 pomerila s Švicarko Cindy Merlo (9/16) pred prvenstvom pravi: “Želja je seveda preboj med prvih 16, vendar me že v sredo čaka prva težka tekmo s Švicarko Cindy Merlo, ki igra zelo kakovosten squash. Čez poletje smo dobro trenirali in upam, da bom posledično tudi na prvenstvu lahko pokazala dobro igro. Zavedam se, da ne grem samo igrat, ampak grem na prvenstvo doseči dober rezultat.”

Martin Mošnik pa se bo ob 13:40 pomeril s starim znancem, Bolgarom Stelianom Stankovim in pravi: “Poleti sem se solidno pripravil na tekmovanje, odigral tudi nekaj trening tekem. Z nasprotnikom v 1. krogu Stankovom (BUL) sem že igral, tekma ne bo enostavna, imam pa lepe možnosti za zmago in uvrstitev med prvih 16 na EP.

Med favorite v moški kategoriji štejejo zlasti Nemec Raphael Kandra, Švicar Nicolas Müller ter iz Španije Borja Golan. Med ženskami pa zlasti belgijski sestri Gilis, Nele in Tinne ter Francozinji Meilssa Alves in Coline Aumard.

Žreb in rezultate najdete tukaj.