24urSquasha2017Že deseto leto zapored so v Rekreacijskem centru Vogu organizirali zanimiv, prijeten in družaben dogodek “24 ur squasha”. Letos prvič z dobrodelno noto, saj so udeleženci, gledalci in donatorji zbirali denar za dober namen.. Z igranjem squasha so začeli v petek, 3.2., ob osmih zvečer in zaključili v soboto, 4.2.2017 ravno tako ob osmih. V 24 urah se je na obeh igriščih izmenjavalo 26 igralk in igralcev.

Squash žogica je neprestano pokala tudi tekom noči. Ker je šlo za družaben dogodek in zabavo, združeno z igranjem squasha, sta bila hrana in pijača ves čas na razpolago. Vsi igralci so prejeli spominsko majico.  Letos so dogodek zaznamovali tudi dobrodelno, saj so dokazali, da squash ne pozna meja. Dober prijatelj slovenskih igralcev squasha in odličen gostitelj Miki iz Szegeda (Miklós Pápai, Squash Club Szeged) ima štiri otroke, na žalost pa se je njegov najmlajši sin, 10 letni Botond, rodil z okvaro na hrbtenici. Pokazala se je priložnost za operacijo v ZDA, ki mu bo močno izboljšala stanje (http://papaibotond.hu/en/foundation-for-botonds-steps/) Z zbranim denarjem za operacijo in okrevanje mu bodo udeleženci dogodka pomagali v vrednosti 2.270,00 €, ki jih bodo organizatorji v celotnem znesku nakazali Miklošu.

V 24 urah je 26  igralcev in igralk odigralo 319 setov.

  BIGGEST PLAYER-M BIGGEST PLAYER-F BEST PLAYER-M ALL TIME PLAYER-M
1 Grega Ivanuš – 77# Mojca Blažič – 40# Grega Ivanuš- 70 % Miha Peteh
2 Tomaž Jenko – 77# Mici Milakovič –  21# BEST PLAYER-F Tomaž Jenko
3 Miha Peteh – 61# Tanja Tomšič  – 11# Mojca Blažič – 60%

Organizatorji so po dogodku zbrali vtise in so:

VESELI: da so ponovno organizirali in izpeljali dogodek 24 ur squasha.

PONOSNI: da so dodali dobrodelno noto in s svojim trudom ter pomočjo udeležencev zbrali 2.270,00 €.

RAZOČARANI: ker se je dogodka 24 ur squasha udeležilo le 26 igralcev squasha.

Tudi letos je bilo 24hSQ zelo prijetno in zabavno. Organizirali ga bodotudi naslednje leto. Zato vsi vljudno vabljeni, kot igralec/igralka ali kot gledalec/gledalka.

Zahvala organizatorjev: gostitelju Goranu – Vogu Team in organizatorjem dobrodelne akcije, pobudnikoma Gregu Ivanušu in Tomažu Jenku in vsem donatorjem.