Prva polovica leta 2020 bo z vidika mednarodnih tekmovanj v Sloveniji izjemno zanimiva. Ljubljana bo s Športnim centrom Squashland namreč v dveh mesecih in pol gostila kar tri velika mednarodna tekmovanja. Že 31. januarja se začne s Slovenian Junior Open – Odprtim mladinskim prvenstvom Slovenije, na katerem pričakujemo več kot 100 igralcev iz vsaj 14 držav. Tekmovanje za mladince iz slovenskih klubov pogosto predstavlja prvi resen stik z mednarodno konkurenco. V 2019 je na tekmovanju nastopilo 82 igralcev iz 11 držav.

V aprilu pa bosta v razmaku dveh tednov najprej Slovenian Masters Open – Veteransko odprto prvenstvo Slovenije, ki je v svoji prvi izvedbi lani preseglo vsa pričakovanja – nastopilo je namreč skoraj 160 igralcev iz 28 držav. Letos bo zaradi zagotavljanja kakovosti izvedbe tekmovanja število nastopajočih omejeno na 150 igralcev. Rok za prijave je do 2. marca.

Za piko na i pa bo sredi aprila še Evropsko ekipno prvenstvo Divizije 3, ki bo po napovedih privabilo več kot 20 ekip iz vsaj 15 različnih držav. Trenutno je že prijavljenih 11 ekip iz osmih držav, želje slovenskih ekip pa se vrtijo okoli prvih dveh mest, ki omogočata napredovanje v višjo kategorijo – konkurenca pa bo zagotovo zelo močna.