DSC_0785_vXPretekli konec tedna je Slovenija v Konex Centru v Ljubljani gostila Mladinsko odprto prvenstvo Slovenije za evropsko mladinsko jakostno lestvico, na katerem je nastopilo skupaj 60 mladink in mladincev iz šestih držav. Slovenski igralci iz treh klubov so odlično izkoristili ponujeno priložnost, osvojili dve prvi mesti ter se še šestkrat uvrstili na stopničke. V svojih kategorijah sta zmagala Nika Urh (GU13 – SqK Lesce Bled) in Blaž Porenta (BU15 – SqK Škofja Loka).

Poleg slovenskih mladincev so nastopili še njihovi vrstniki iz Avstrije, Hrvaške, Srbije, Poljske in Madžarske. V edini kategoriji deklet (do 13 let) so Slovenke osvojile vsa tri mesta na stopničkah. V finalu sta se pomerili Nika Urh in Manca Demšar. Nika je v igri prikazala velik napredek ter presenetila Manco in zmagala v štirih tesnih nizih s 3:1. Tretje mesto je v blejskem klubskem obračunu osvojila Taša Mihelčič.

Pri fantih do 13 let so se v polfinale uvrstili samo poljski in madžarski mladinci. Relativno prepričljivo je zmagal Poljak Aleksander Fordonski, ki je v finalu premagal prvega nosilca Martina Mannheima iz Madžarske.

Pri fantih do 15 let pa smo imeli veselje v polfinalu opazovati tri slovenske mladince. Prvi nosilec Blaž Porenta je imel težave le v svojem prvem nastopu, ko je izjemno tesno v štirih nizih premagal Avstrijca Wittenberga. V nadaljevanju je z lahkoto premagoval tekmece in v finalu premagal Žiga Merčuna. Tretje mesto je po obri igri osvojil Maj Rakovec.

Fantje do 17 let so nastopili v skupini in se pomerili vsak z vsakim in med šestimi nasoptajočimi sta izstopala Avstrijec Clemens Preissl ter Poljak Maksymilian Wielgus. V izjemno napeti zadnji tekmi je Preissl s 3:2 premagal Poljaka – za oba so bili to edini izgubljeni nizi v tekmovanju. Tretje mesto je osvojil Erik Slemenšek.

Pri fantih do 19 let smo pričakovali zadnjo planirano tekmo med Andražem Demšarjem in Martinom Keglom, ki bi naj odločila zmagovalca. Andražu se je zalomilo že v predhodni tekmi, ko je nekoliko nepričakovano tesno izgubil proti Hrvatu Viktorju Milosavljeviću. Tako je edina pot do končne zmage za Andraža preostala prepričljiva zmaga. Andraž je dobro začel, dobil prvi niz potem pa popustil in tekmo izgubil z 1:3 ter osvojil tretje mesto.

Slovenske mladince do konca sezone čakajo še štirje nastopi – mladinsko državno prvenstvo, nastop v Italiji, Balkanskem mladinskem prvenstvu ter morda celo nastop v Nemčiji ob zaključku sezone.

Turnir je minil v prijetnem in prijateljskem vzdušju, kar je eno od vodil slovenskega mladinskega pogona.

Fotogalerijo obeh dni najdete tukaj.

  DSC_0770  GU13

1. Nika Urh – SLO
2. Manca Demšar – SLO
3. Taša Mihelčič – SLO
4. Karlina Piber – SLO
5. Nikolina Gavrilović – CRO
6. Sara Nedič – SLO
7. Pika Rupar – SLO
8. Jovana Krstonosić – SRB
9. Lana Omovšek – SLO
10. Miša Sax – SLO
11. Gioia D’Alonzo – AUT
12. Nanja Urh – SLO
13. Marija Babic – AUT
14. Karina Seiner – AUT
15. Korina Centrih – CRODSC_0773

BU13

1. Aleksander Fordonski – POL
2. Martin Mannheim – HUN
3. Zoltan Jeszenszky – HUN
4. Nataniel Hernas – POL
5. Kristian Seiner – AUT
6. Jan Cerovac – CRO
7. Mihailo Conić – SRB
8. Timotej Jenko – SLO
9. Gašper Dolinar – SLO
10. Luka Močević – SRB
11. Samuel Winkler – AUT
12. Jernej Rejc – SLO
13. Lorenz Hochstrasser – AUTDSC_0775
14. Rok Rejc – SLO
15. Tibor Sekely – CRO
16. Jan Mislej – SLO
17. Nik Podlinšek – SLO

BU15

1. Blaž Porenta – SLO
2. Žiga Merčun – SLO
3. Maj Rakovec – SLO
4. Daniel Simon – HUN
5. Vukašin Vitorović – SRB
6. Luka Kustec – SLO
7. Kajetan Lipski – POL
8. Julian Wittenberg – AUTDSC_0778
9. Anton Drašler – SLO
10. Oskar Schuur – AUT
11. Maximilian Feiel – AUT
12. Sven Centrih – CRO
13. Oskar Škulj – SLO
14. Luka Baica – CRO
15. Jan Vugrek – CRO
16. Marko Čorluka – CRO
17. Leonardo Gross – AUT

BU17

1. Clemens Preissl – AUTDSC_0780
2. Maksymilian Wielgus – POL
3. Erik Slemenšek – SLO
4. Jošt Dolinar – SLO
5. Jaka Rakovec – SLO
6. Filip Babic – AUT

BU19

1. Martin Kegel – CRO
2. Viktor Milosavljević – CRO
3. Andraž Demšar – SLO
4. Mark Hafner – SLO