Zmagovalci_eDP2014V soboto, 12.4., je v Mini Hotelu na Ekipnem državnem prvenstvu v organizaciji Squash kluba Škofja Loka članom ekipe Konex 1 (Martin Mošnik, Miha Kavaš, Klemen Gutman in Sandi Davinić) uspelo brez težav ubraniti naslov ekipnih državnih prvakov. Drugo mesto je osvojila mlajša ekipa Škofja Loka 1 (Andraž Demšar, Aljaž Peternelj in Goran Vučković), tretje pa Konex 2 (Andrej Sosič, Izidor Sosič,  Klemen Kristan in Miha Virant).

Skupaj je na prvenstvu nastopilo osem ekip iz petih slovenskih klubov, ženski del pa je zaradi premalo prijav odpadel. V prvem krogu so se kar trije dvoboji končali s tesnim rezultatom 2:1, v polfinale pa so napredovale ekipe iz samo dveh klubov – Konex in Škofja Loka, ki so se za nastop v finalu pomerile v klubskih obračunih. V obeh obračunih je v finale napredovala prvopostavljena ekipa klubov. V finalu sta Miha Kavaš in Martin Mošnik prepričljivo premagala svoja nasprotnika in tako že po dveh tekmah priborila Squash klubu Konex ponovni naslov ekipnih državnih prvakov.

V tekmi za tretje mesto smo videli precej bolj enakovredne dvoboje, na koncu pa je druga ekipa Konexa osvojila tretje mesto.

V boju za mesta od 5 do 8 so bili najuspešnejši člani druge ekipe Squashland, ki so premagali najprej Point Veržej ter nato še ekipo Squashland 1. V tekmi za sedmo mesto so bili člani SqK Point Veržej uspešnejši od SqK igRaj Sevnica.

Prvenstvo je zaznamovala precej manjša udeležba kot v 2013, saj smo tokrat videli samo osem moških ekip, medtem ko se je lani za naslove borilo skupaj kar 14 moških in 4 ženske ekipe.

Končna razvrstitev:

1. Konex 1 (Martin Mošnik, Miha Kavaš, Klemen Gutman, Sandi Davinić)
2. Škofja Loka 1 (Andraž Demšar, Aljaž Peternelj, Goran Vučković)
3. Konex 2 (Andrej Sosič, Izidor Sosič, Klemen Kristan, Miha Virant)

4. Škofja Loka 2 (Aleš Arhar, Marko Koplan, Goran Nedić, Mrak Matej)
5. Squashland 2 (Boštjan Slemenšek, Rok Poropat, Tomaž Bojko)6. Squashland 1 (Damjan Adlešič, Goran Miličević, Primož Osrečki, Tomaž Guzelj, )
7. Point Veržej (Zoran Repija, Grega Ivanuš, Jurij Korošec, Boris Grut)
8. igRaj Sevnica (Tomaž Čampa, Borut Žičkar, Jure Klakočar, Miha Černe)