DSC_0477V soboto, 20. aprila, je v organizaciji Squash kluba Škofja Loka v Mini Hotelu v Škofji Loki potekalo Ekipno državno prvenstvo v squashu, katerega se je udeležilo 18 ekip s skupaj okoli 60 tekmovalkami in tekmovalci. Prvenstvo je potekalo v znaku velike izenačenosti, saj se je večina dvobojev končala s tesnimi zmagami, ki so postregle tudi z nekaj presenečenji.

DSC_0439V moški konkurenci je naslov ubranila ekipa Squash kluba Konex iz Ljubljane, ki je nastopila v postavi Martin Mošnik, Miha Kavaš, Klemen Kristan ter Tomaž Prelesnik, in je precej težje kot pričakovano v napetem finalu z 2:1 premagala ekipo gostiteljev Squash kluba Škofja Loka 2, za katero so nastopili Aleš Arhar, Goran Vučković in Gregor Kustec. Napet finalni dvoboj je bil odločen šele v končnici petega niza tekme med tretjima igralcema Klemenom Kristanom in Gregorjem Kustecem. Tretje mesto je osvojila ekipa Squash kluba Bled 2, ki je v postavi Jani Makovec, Aleš Štendler, Saša Kukić in Rok Repovž premagala mlado ekipo Squash klub Škofja Loka 1, za katero so nastopili Aljaž Peternelj, Andraž Demšar in Mark Hafner.

DSC_0337V ženski konkurenci je naslov državnih ekipnih prvakinj nekoliko presenetljivo osvojila ekipa Squash kluba igRaj Sevnica, za katero so nastopile Ksenija Kmetič, Mojca Blažič in Suzana Brezak. V finalu so z 2:1 premagale favorizirano ekipo Squash kluba Point Veržej v postavi Sara Rojnik, Andreja Kovač in Marinka Horvat. Tretje mesto so osvojile igralke Squash kluba Squashland Ljubljana, ki so v postavi Nataša Žmuc, Petra Verbič, Tanja Petkovič in Nastja Alica Jerome, premagale ekipo Squash kluba Škofja Loka, za katere so igrale Sara Hafner, Nina Kustec in Maša Zdovc.

DSC_0394Razvrstitev ženskih ekip

1. Squash klub igRaj Sevnica
2. Squash klub Point Veržej
3. Squash klub Squashland Ljubljana
4. Squash klub Škofja Loka

Razvrstitev moških ekip:

1. Squash klub Konex Ljubljana 1
2. Squash klub Škofja Loka 2
3. Squash klub Bled ASP 2
4. Squash klub Škofja Loka 1
5. Squash klub Squashland Ljubljana 1
6. Squash klub Maribor
7. Squash klub igRaj Sevnica
8. Squash klub Škofja Loka 4
9. Squash klub Point Veržej
10. Squash klub Konex Ljubljana 2
11. Squash klub Kranj Megacenter
12. Squash klub Squashland Ljubljana 2
13. Squash klub Škofja Loka 3
14. Squash klub Bled ASP 1

Vse rezultate in prijavljene postave posameznih ekip najdete tukaj.

Naslednji vrhunec sezone bo že v začetku maja, ko bosta ženska in moška reprezentanca nastopili na evropskem ekipnem prvenstvu v Amsterdamu.