Od 5. do 7. maja je v First Fitness & Squashtower centru v Zagrebu potekalo Mladinsko odprto prvenstvo Hrvaške 2017. V sedmih kategorijah je nastopilo 82 mladincev iz 10 evropskih držav (Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Nizozemska, Poljska, Romunija, Slovenija, Srbija, Škotska, Turčija).

Slovenski mladinci so se ponovno izkazali, saj so osvojili skupno kar sedem odličij. Zmage po posameznih kategorijah si je sicer razdelilo šest različnih držav, izmed teh je ena zmaga romala tudi v Slovenijo. Najbolj žlahtno medaljo je namreč v kategoriji deklet do 15 let osvojila Nika Urh, članica Squash kluba Bled. Izpostaviti velja tudi kar štiri srebrna odličja (Sara Nedič pri dekletih do 13 let, Manca Demšar pri dekletih do 15 let, Luka Kustec pri mladincih do 15 let ter Blaž Porenta pri mladincih do 17 let), za dve bronasti medalji pa sta pri dekletih do 13 in do 15 let poskrbeli Nanja Urh in Pika Rupar.

Splošen vtis s turnirja je, da je viden napredek v igri večine mladincev, hkrati pa velja izpostaviti tudi pozitivno dejstvo, da slovenski mladinci in mladinke držijo stik z najboljšimi igralci v svojih kategorijah. To je zagotovo spodbudno za nadaljnje turnirje enakega in tudi še bolj kakovostnega ranga. S trdimi treningi in vztrajanjem dobri rezultati ne bodo izostali tudi v prihodnosti in že se veselimo novih turnirskih izzivov za naše mladince in mladinke.