Na turnirju za slovensko jakostno lestvico, ki je v nedeljo, 26. 11. 2023, v Dolnji Počehovi pri Mariboru potekal v soorganizaciji ŠP Krsnik in SqK igRaj Sevnica, je v konkurenci desetih tekmovalcev svoj prvi članski turnir osvojil Filip Bojko iz ŠK Squashland.

V predtekmovalnih skupinah ni bilo večjih presenečenj, tako so se prvi štirje nosilci dovolj zanesljivo prebili v polfinale. V prvem polfinalu je najmlajši tekmovalec na turnirju Filip Čadež s 3:0 premagal Sreča Kregarja. V drugem pa Filip Bojko samo malo manj prepričljivo s 3:1 Tomaža Čampa. Za tretje mesto je Sreč Kregar v zaključku dvoboja strl precej načetega Tomaža Čampa s 3:1.

V izjemno gledljivem in napetem finalu je Filip Bojko najprej povedel z 2:0, vendar se je Filip Čadež s požrtvovalno igro vrnil ter izenačil na 2:2. V odločilnem nizu je najprej Filip Čadež povedel in imel zmago že skoraj v svojih rokah. V zaključku petega niza pa je z nekaj nenatančnimi udarci izgubil prednost, kar je Filip Čadež izkoristil in na koncu slavil s 3:2.

Letošnji turnir v ŠP Krsnik je bil prvi po letu 2018, kar namiguje na povratek tekmovalnega skvoša v idilično okolje športnega parka.

Končna razvrstitev

1. Filip Bojko – ŠD Squashland
2. Filip Čadež – ŠD Squashland
3. Sreč Kregar – SqK igRaj Sevnica
4. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
5. Nejc Dougan – SqK igRaj Sevnica
6. Klemen Klemenčil – SqK igRaj Sevnica
7. Adrian Mustar – SqK igRaj Sevnica
8. Tadej Tušar – SqK igRaj Sevnica
9. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
10. Blaž Vidmar – SqK igRaj Sevnica