ZmagovalciV Podčetrtku se je v nedeljo, 12. maja, na četrtem squash turnirju v sezoni, ki je štel za slovensko jakostno lestvico, zbralo 14 igralk in igralcev. Zmaga je z Jurijem Jakšetom šla v Kranj, drugo mesto je ponovno osvojil povratnik Sandro Windisch, tretji pa je bil David Praprotnik. Ob tem pa smo videli kar pet novih obrazov na uradnih turnirjih.

V predtekmovalnih skupinah ni bilo večjih presenečenj, tako da so se višjerangirani na slovenski lestvici precej prepričljivo uvrstili v izločilne boje. Iz polfinala sta se v boj za zmagovalca uvrstila Jurij Jakše in Sandro Windisch. V tekmi za tretje mesto je David Praprotnik premagal Sreča Kregarja, za katerega je bila to prva uvrstitev v polfinale. V finalu je Jurij, ki trenutno zaseda drugo mesto na slovenski lestvici, nadigral Sandra Windischa, kateremu je na koncu zmanjkalo nekaj zbranosti in najbrž tudi kondicije, da bi si zagotovil prvo zmago na turnijih po svojem letošnjem povratku na squash igrišča.

Omeniti je potrebno tudi pogumne nove obraze, ki so tudi zaznamovali turnir – Robi Raiher, Andrej Košir, Marko Gotlin, Marko Plevčak in Davor Tadina so prikazali všečno igro ter potrdili, da se squash precej množično igra tudi v Obsotelju.

Končni vrstni red:1. Jurij Jakše – SqK Kranj
2. Sandro Windisch – SqK igRaj Sevnica
3. David Praprotnik – SqK Kranj
4. Sreč Kregar – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Dušan Kajba – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Žan Bombek – SqK Velenje
5.-8. Maks Bombek- SqK Velenje
5.-8. Gregor Kozinc- SqK Kranj
9. Marko Gotlin
10. Davor Tadina
11. Robi Raiher
12.-14. Suzana Brezak – SqK igRaj Sevnica
12.-14. Andrej Košir
12.-14. Marko Plevčak

Podrobne rezultate najdete tukaj