http://tokyo2020.jp/shared/images/emblem_logo.pngOrganizacijski odbor Tokio 2020 je danes za uvrstitev v program OI predlagal kar pet dodatnih športov, med katerimi žal ni squasha. Na seznamu so baseball/softball, rolkanje, športno plezanje in deskanje na valovih.

Predlagani športi bodo predstavljeni Mednarodnemu olimpijskemu komiteju, ki bo končno odločitev sprejel na 129. seji MOK v Riu de Janeiru avgusta 2016.

Za squash je bila današnja odločitev že drugi poraz. Prvič je bil iz olimpijske druščine za leto 2020 izključen že pred dvema letoma na skupščini Mednarodnega olimpijskega komiteja v Buenos Airesu, kjer so se odločili priložnost ponuditi rokoborbi.

Predsednik Mednarodne squash zveze N. Ramachandran, je nad odločitvijo organizacijskega odbora razočaran, saj je bila pot do Tokia dolga, draga in žal neuspešna. Poudaril je, da je bila predstavitev uspešna, še vedno pa je prepričan, da bi squash prinesel pozitivno spremembo v program iger 2020. Zaradi tega je izrazil zaskrbljenost nad ozkim pogledom Tokia.

Današnja odločitev za squash ne pomeni konca. Igrali in stopnjevali bomo naprej, do naslednje priložnosti, do naslednjih olimpijskih iger.