onlineimageresize_com_DSC_0162V soboto, 4. aprila 2015, se je v Rekreacijskem centru Vogu odvijalo Ekipno moško državno prvenstvo v squashu 2015. Za naslov ekipnega državnega prvaka se je potegovalo sedem ekip iz petih različnih squash klubov, Squash klub Konex pa je ubranil naslov moških ekipnih državnih prvakov, na stopničke pa so stopili še igralci SqK Lesce Bled – ASP Lesce in Squashland 4.

Tekmovalci so se na prizorišču zbrali do 10. ure, prvi dve tekmi pa sta se začeli okoli 10:30 ure. V prvi tekmi je Konex brez večjih težav premagal ekipo iz Squash kluba Igraj Sevnica, v drugi tekmi pa je močnejša bila ekipa Squashland 4 in tako v 60 minutah opravila z ekipo ASP Jesenice z rezultatom 3:0. Squashland 5 je v drugi krog tekmovanja napredoval brez boja, v zadnji tekmi prvega kola pa je ekipa ASP Lesce presenetljivo premagala ekipo iz Škofje Loke z rezultatom 2:1, sicer 2. nosilko turnirja, tekma pa je trajala 110 minut.

V razigravanju je ekipa ASP Jesenice nadigrala ekipo Squash kluba Igraj Sevnica, nato pa v boju za 5. mesto morala priznati premoč ekipe Squash kluba Škofja Loka 1. V polfinalu pa so loparje prekrižali ekipi Konex in Squashland 4, ter Squashland 5 in ASP Lesce. V prvi tekmi je Konex po 120 minutah igranja premagal ekipo Squashland 4 s 3:0, v statistiko trajanja tekme pa sta največ minut prispevala igralca Klemen Kristan(Konex) in Damjan Adlešič(Squashland 4), ki sta se požrtvovalno borila do rezultata 3:2 za Klemna. V drugi polfinalni tekmi pa je ekipa ASP Lesce dokazala, da zmaga nad 2. nosilcem tekmovanja le ni bila slučajna sreča, ampak rezultat dovolj močnih in premišljeno postavljenih igralcev v ekipi in s takim pristopom so v 120 minutah premagali tudi ekipo Squashland 5 z rezultatom 2:1 in si s tem zagotovili vstopnico za finale. V boju za 3. mesto je močnejša bila ekipa Squashland 4 pred ekipo Squashland 5.

V težko pričakovanem finalu sta se pomerili ekipi Konex in ASP Lesce. Tekma je bila zelo napeta, saj je prvo igro dobil Rožle Langus (ASP Lesce) proti Klemnu Kristanu (Konex) z rezultatom 3:1, v drugi tekmi pa Martin Mošnik (Konex) ni imel težav z Alešom Štendlerjem (ASP Lesce). Odločilna je tako bila tretja tekma med Andrejem Sosičem (Konex) in Matjažem Eratom (ASP Lesce). Oba sta pokazala ogromno mero borbenosti in vztrajnosti, njuna tekma pa je imela tudi največ navijačev, ki so glasno navijali vsak za svojega favorita. Na koncu je slavil izčrpani Andrej Sosič s 3:1 in tako ekipi Konex zagotovil ohranitev naslova Ekipnega državnega prvaka.
Turnir je potekal brez zapletov v prijetnem in družabnem vzdušju, kolektiv Rekreacijskega centra Vogu pa je poskrbel tudi za velikonočne dobrote, da tekmovalci niso ostali lačni.

KONČNI VRSTNI RED:
1. SqK Konex
2. SqK Lesce Bled – ASP Lesce
3. ŠD Squashland 4
4. ŠD Squashland 5
5. SqK Škofja Loka
6. SqK Lesce Bled – ASP Jesenice
7. SqK IgRaj Sevnica