IMG_2935[1]Nedelja, 18. januar 2015, je bila v Konex Centru v Ljubljani tokrat rezervirana za dame. V Konexu so namreč organizirali turnir samo zanje, povabilu pa se je odzvalo enajst najpogumnejših. Pomerile so se po klasičnem turnirskem sistemu na izpadanje z razigravanjem za mesta, večjih presenečenj pa niti ni bilo.

Od prvih štirih nosilk preboj v polfinale in uspel le Marinki Horvat, resnici na ljubo pa v četrtfinalu ni bila ravno izrazit favorit. Saša Rakovec, ki je bila od nje boljša v trez nizih, je na Jakostni lestvici uvrščena le mesto za njo. Polfinalni pari so bili Nada Bambič-Nataša Žmuc in Saša Rakovec-Mojca Blažič. Obe nosilki sta svoje delo opravili suvereno: Bambič (št. 1 JL SQZS, je v treh nizih nasprotnici prepustila le 16, Blažič (št. 3 JL SQZS) pa vsega 7!

Tako nas je čakalo le finale, ki pa je, kadar si nasproti stojita Nada Bambič in Mojca Blažič, vedno nehvaležno za napovedi. Obe sta izkušeni in tehnično zelo podkovani, tako da o zmagovalki odločajo malenkosti in predvsem dnevna forma. Ravno slednje je tokrat manjkalo Blažičevi, ki je odigrala soliden prvi niz in ga dobila 11/6. V naslednjih treh pa ni zmogla prave motivacije in zmago je slavila Bambičeva z rezultatom 3/1 (6/11, 11/4, 11/5, 11/2).

IMG_2943[1]Poleg rezultatov velja omeniti še dejstvo, da je Squash Klub Bled na turnir pripeljal kar 7 od skupno 11 udeleženk. Zasluga za to gre nedvomno dobremu delu družine Langus, ki je gonilna sila blejskega kluba.

Končni vrstni red je spodaj, podrobnejše rezultate pa najdete tule:

Ladies Only 2015

1. Nada Bambič

2. Mojca Blažič

3. Nataša Žmuc

4. Saša Rakovec

5. Andreja Kovač

6. Marinka Horvat

7. Metka Kozamernik

8. Darinka Jerala

9. Urška Ferjan

10. Tina Ferjan

11. Eva Trseglav