onlineimageresize_com_DSC_0750Na drugem turnirju v sezoni za slovensko moško jakostno lestvico se je v Podčetrtku v soboto, 9. aprila 2016, zbralo kar sedemnajst tekmovalcev in tekmovalk iz šestih klubov. Že seznam prijavljenih je napovedoval, da bo šlo za najmočnejši turnir v Podčetrtku do sedaj in da bo boj za največji del 200 evrskega denarnega sklada napet. Precej pričakovano je ob svojem prvem nastopu zmagal Martin Mošnik.

V četrtfinale so napredovali vsi prvi nosilci skupin, drugopostavljeni pa so vsi obstali v predtekmovanju. V polfinale so se pričakovano uvrstili vsi štirje najvišje postavljeni igralci. Trenutno stanje na slovenski jakostni lestvici je botrovalo polfinalu, v katerem smo videli ponovitev lanskega finala državnega prvenstva med Andražem Demšarjem in Martinom Mošnikom. Andraž je v tekmi poskusil vse in želel presenetiti Martina tudi z veliko požrtvovalnostjo. Na koncu je v Martinovo korist pretehtala še vedno precejšnja razlika v kakovosti. V drugem polfinalu smo videli tekmo med Žanom Bombekom in Tomažem Pečjakom, ki je bil v prvih dveh nizih že v precejšnji prednosti in blizu osvojenima nizoma. V zaključkih nizov pa je Tomaž malenkost popustil in dovolil Žanu, da je prišel do vodstva 2:0 v nizih, kear je bilo po precej prepričljivo osvojenem tretjem nizu dovolj za Žanov preboj v finale.

V tekmi za tretje mesto je Tomaž Andražu uspel odvzeti niz ter biti zelo blizu še v dveh, kljub temu pa je Andraž uspel osvojiti končno tretje mesto.

V finalu smo tako videli Martina in Žana ter bili prijetno presenečeni ob Žanovem dobrem upiranju. Vseeno pa je Martin zelo suvereno osvojil svoj prvi igRajski turnir ter večji delež denarnega nagradnega sklada v skupni višini 200 evrov.

Končna razvrstitev:
1. Martin Mošnik – SqK Konex
2. Žan Bombek – SqK Konex
3. Andraž Demšar – SqK Škofja Loka
4. Tomaž Pečjak – ŠD Squashland
5.-8. Damir Škerl – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Primož Gajšek – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Tomaž Jenko – SqK Kranj
5.-8. Gregor Kozinc – SqK Kranj
9.-12. Sašo Kirbiš – SqK igRaj Sevnica
9.-12. Boštjan Medved – SqK igRaj Sevnica9.-12. Maks Bombek – SqK Velenje
9.-12. Dominik Balaško – SqK igRaj Sevnica
13.-16. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
13.-16. Gvido Novak – SqK igRaj Sevnica
13.-16. Beti Jenko – SqK Kranj
13.-16. Srečko Kregar – SqK igRaj Sevnica
17. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica