Najvišje uvrščeni slovenski igralec squasha, Martin Mošnik, ki trenutno zaseda 165. mesto na PSA lestvici, je nastopil na dveh PSA turnirjih v Avstraliji, v Alice Springsu in v Perthu, kjer je zabeležil dve zmagi in dva poraza. Z izkupičkom bo napredoval tudi na svetovni jakostni lestvici. S svoje turneje se z mešanimi občutki oglaša s krajšim povzetkom:

“Z majem se je v Avstraliji pričela squash sezona.  Njihova squash zveza organizira 8 odprtih PSA turnirjev z nagradnim skladom 5000 US dolarjev ter enega z nagradnim skladom 10 000 US dolarjev od maja do julija. V glavnem žrebu turnirjev je po 32 igralcev, kar je neobičajno, tudi nekatere kvalifikacije se igrajo z 32 igralci. Namen tega je zagotoviti čim več domačim igralcem točke za svetovno lestvico.  V mesecu maju sem nastopil na dveh njihovih turnirjih:

– NT Open v Alice Springsu
– City of Perth open

S turnirjem v Alice Springsu sem nekako zadovoljen, saj sem se uspel uvrstiti med najboljših osem ter izboljšati svoje povprečje točk na lestvici. V prvi tekmi sem igral proti Avstralcu Joshua Southwell Nobbsu in zmagal z 3:1. V tekmi proti mlajšemu, neizkušenemu nasprotniku sem dobro odigral vse ključne točke in tekmo obrnil v svojo korist. Drugo tekmo sem odigral proti Škotu Jonathanu Geekiju in brez večjih težav zmagal 3:0. V tretjem krogu sem igral z Malezijcem Kam Hing Choongom (2. nosilcem, PSA #125) in izgubil 3:1. Igra je bila atraktivna, zelo dinamična. Nasprotnik je bil zelo dober na sredini igrišča z svojimi voleji ter natančnimi udarci v sprednjem delu igrišča.

Razočaran sem nad turnirjem v Perthu, kjer sem proti Avstralcu Justinu Beardu (četrtemu nosilcu PSA #132) v prvem krogu izgubil 3:0. Rezultat le malo pove o dejanskem dogajanju v igrišču, o zelo izenačenih prvih dveh nizih (v drugem nizu sem vodil že z 9:4).

Turnirjev sem se udeležil skupaj s štirimi soigralci iz squash kluba Nottingham.”

Rezultati – NT Open v Alice Springsu:
1. krog: [6] Martin Mosnik (SLO) : Joshua Southwell-Nobbs (AUS) 11-9, 11-8, 8-11, 11-8
2. krog: [6] Martin Mosnik (SLO) : Jonathan Geekie (SCO) 11-5, 11-4, 11-5
Četrtfinale: [2] Kam Hing Choong (MAS) : [6] Martin Mosnik (SLO) 11-7, 2-11, 11-5, 11-5

Na turniju je sicer zmagal 38-letni avstralski veteran Mike Corren in tako na svojem stotem turnirju dosegel 38. turnirsko zmago.

Rezultati – City of Perth Open:
1. krog: Martin Mosnik (SLO) : [4] Justin Beard (AUS) 8-11, 11-13, 2-11