slovakjo2016_blazporenta2Bratislava nas je ta konec tedna razveselila z dobrimi dosežki naših mladih igralcev na Mladinskem odprtem prvenstvu Slovaške, saj so naši mladinci domov prinesli eno zmago, eno drugo mesto in štiri tretja mesta. Blažu Porenti, Andražu Demšarju in Nini Kustec so se tokrat na odru za zmagovalce pridružili še Sara Nedič, Manca Demšar in Jošt Dolinar.

Največjo težo ima zagotovo Blaževa zmaga v kategoriji B15, kjer je v finalu že drugič zapored ugnal velikega rivala, Simona Nagyja iz Madžarske, ki je trenutno 5. igralec ESF lestvice. Na drugi strani je zelo škoda Nininega poraza v skupini s Čehinjo Rohunovo, po vodstvu 2:0 v nizih in številnih priložnostih za končno zmago v četrtem nizu (14:16). Kot se je izkazalo kasneje, je bila prva tekma na turnirju tudi finalna.

Andraž tokrat ni našel orožja proti Simonu Matasu iz Slovaške in izgubil finale 3:1. V medsebojni bilanci ostaja tako le pri eni zmagi, letos na Dunaju.

Zopet je presenetila najmlajša Sara, ki se je brezkompromisno spustila v boj z leto ali dve starejšimi nasprotnicami, dve tekmi zmagala in dve izgubila ter na koncu osvojila 3. mesto. Pika Rupar in Manca Demšar sta igrali s precej močnejšima igralkama in predvsem nabirali izkušnje v novi kategoriji. Podobno je veljalo tudi za kategorijo B17, kjer sta Jošt Dolinar in Maj Rakovec igrala z igralci, ki sodijo med najboljših 30 v Evropi.

Podrobnosti s turnirja najdete v končni razvrstitvi  in podrobnih rezultatih.