onlineimageresize_com_DSC_0185Na prvem turnirju v sezoni v Športni dvorani v Podčetrtku je v soboto, 28.2., nastopilo skupaj 16 igralk in igralcev, ki so se pomerili v rahlo košarkaškem vzdušju, saj je v času turnirja potekal tudi zaključni mladinski pokalni turnir ter tudi tekma druge lige med Podčetrtkom in Hrastnikom. Zmago je precej pričakovano slavil Jurij Jakše, vodilni na slovenski jakostni lestvici, med dekleti pa presenetljivo Suzana Brezak.

Iz predtekmovalnih skupin sta se kot nepostavljena igralca v izločilne boje prebila Mojca Blažič in Gregor Kozinc, ki pa sta nato obtičala v četrtfinalu. V polfinalu smo videli gorenjski in štajerski dvoboj, v katerih sta se kot zmagovalca v boj za prvo mesto uvrstila Jurij Jakše in Žan Bombek. V tekmi za tretje mesto je slavil izkušenejši Tomaž Jenko, ki je gladko odpravil Tomaža Čampa. V finalu smo bili priča precej enakovredni tekmi z zelo dolgimi izmenjavami, vendar je Jurij Jakše precej kontrolirano premagal mlajšega Žana Bombeka s 3:1.

Na damskem turnirju je prišlo do pecejšenjega presenečenja saj je prvo mesto osvojila Suzana Brezak, potem ko so prve tri končale turnir s po dvema zmagama in porazom ter je odločala razlika v nizih.

onlineimageresize_com_DSC_0182Končna razvrstitev:

1. Jurij Jakše – SqK Kranj
2. Žan Bombek – SqK Velenje
3. Tomaž Jenko – SqK Kranj

4. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
5. – 8. Mojca Blažič – SqK igRaj Sevnica
5. – 8. Gregor Kozinc – SqK Kranj
5. – 8. Miha Peteh – SqK Kranj
5. – 8. David Praprotnik – SqK Kranj
9. – 12. Aljoša Brglez – SqK igRaj Sevnica
9. – 12. Boštjan Medved – SqK igRaj Sevnica
9. – 12. Gvido Novak – SqK igRaj Sevnica
onlineimageresize_com_DSC_00459. – 12. Srečko Kregar – SqK igRaj Sevnica
13. – 15. Suzana Brezak – SqK igRaj Sevnica
13. – 15. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
13. – 15. Davor Tadina – SqK igRaj Sevnica

Dame:

1. Suzana Brezak – SqK igRaj Sevnica
2. Mojca Blažič – SqK igRaj Sevnica
3. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
4. Beti Jenko – SqK Kranj