ZmagovalcaV Konex centru v Ljubljani sta 11. junija naslov državnega prvaka ubranila Nada Bambič in Martin Mošnik (oba SqK Konex). V konkurenci skupaj 53 igralk in igralcev iz šestih slovenskih klubov je bila pot obeh prvakov do naslova precej različna. Jubilejno 25. državno prvenstvo je v organizaciji Squash kluba Konex prvič potekalo v petek in soboto ter se zaključilo s prijetnim druženjem igralcev, bivših prvakov, predsednikov in ljubiteljev squasha.

V ženski konkurenci smo do končne odločitve videli precej napetih dvobojev s končnim rezultatom 3:2. Bambičeva je tako v polfinalu proti Mojci Blažič (SqK igRaj Sevnica) kot tudi v finalu proti Nini Kustec (SqK Škofja Loka) v napeti končnici skozi šivankino uho izvlekla zmago. V tekmi za tretje mesto je Blažičeva precej prepričljivo zmagala proti Sari Hafner (SqK Škofja Loka).

Martin Mošnik je precej bolj prepričljivo ubranil svoj naslov, saj v teku celotnega prvenstva ni oddal niti enega niza. V finalu se je pomeril z nepostavljenim povratnikom Rožletom Langusom (SqK Lesce Bled), še pred tem pa v polfinalu s prvim nosilcem Andražem Demšarjem (SqK Škofja Loka). V tekmi za tretje mesto je bronasto medaljo nekoliko presenetljivo osvojil Mark Hafner (SqK Škofja Loka).