Na članskem Državnem prvenstvu, ki se ga je udeležilo 28 igralk in igralcev iz šestih slovenskih klubov, sta v soboto, 3. junija 2023, naslov državnega prvaka osvojila Nika Urh (SqK Lesce Bled) in Luka Kustec (SqK Škofja Loka). V konkurenci desetih tekmovalk je Nika Urh osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje, Luka Kustec pa med 18 nastopajočimi svojega tretjega.

V ženski konkurenci so se v polfinale pričakovano uvrstile vse letošnje udeleženke Evropskega ekipnega prvenstva. V obeh polfinalnih tekmah rezultata ni bilo mogoče vnaprej napovedati, kar se je videlu tudi na igrišču. Sicer sta se oba polfinala končala z rezultatom 3:0, vendar so bili vsi nizi izjemno izenačeni. Nina Kustec je tako premagala blejsko mladinko Nanjo Urh, Nika Urh pa Piko Rupar.

V tekmi za tretje mesto je Pika Rupar v štirih nizih ugnala mlajšo kolegico iz reprezentance, Nanjo Urh. Za prvo mesto sta se v ponovitvi finala iz 2020 pomerili Nika Urh in Nina Kustec. Po treh nizih je svoj prvi naslov članske državne prvakinje osvojila Blejka, Nika Urh.

Pri moških je so se v polfinale prav tako prebili prvi štirje nosilci, zgodil pa se je podoben scenarij kot v 2022. V polfinalu sta se pomerila Martin Mošnik in Luka Kustec, kar je bila tudi najbolj negotova tekma v zaključku prvenstva. Luka Kustec je s 3:1 premagal z desetimi naslovi državnega prvaka najuspešnejšega slovenskega igralca Martina Mošnika in se uvrstil v finale. V drugi polfinalni tekmi je Žan Bombek po petih tesnih nizih strl mladinca Timoteja Jenka.

V tekmi za tretje mesto Martin Mošnik svojemu nasprotniku Timoteju Jenku ni pustil nobenega upanja in je tretje mesto osvojil z zmago s 3:0. V finalu se je Žan Bombek v prvih dveh nizih dolgo upiran in ju izgubil z 10:12, v tretjem pa je Luka Kustec precej bolj suvereno zaključil tekmo in osvojil svoj tretji zaporedni naslov državnega prvaka.

Končna razvrstitev

Moški

 1. Luka Kustec – SqK Škofja Loka
 2. Žan Bombek – SqK Konex
 3. Martin Mošnik – SqK Konex
 4. Timotej Jenko – SqK Lesce Bled
 5. Jošt Dolinar – SqK Škofja Loka
 6. Damjan Adlešič – ŠK Squashland
 7. Tomaž Čampa SqK igRaj Sevnica
 8. Jan Mislej – ŠK Squashland
 9. Filip Bojko – ŠK Squashland
 10. Samo Bešter – SqK Kranj
 11. Gregor Kozinc – SqK Kranj
 12. Klemen Porenta – SqK Kranj
 13. Filip Čadež – ŠK Squashland
 14. Jure Jagodic – SqK Škofja Loka
 15. Primož Pintar – SqK Kranj
 16. Tomaž Jenko – SqK Kranj
 17. Vid Obranovič – SqK Konex
 18. Mark Sever – SqK Konex

Ženske

 1. Nika Urh – SqK Lesce Bled
 2. Nina Kustec – SqK Škofja Loka
 3. Pika Rupar – SqK Škofja Loka
 4. Nanja Urh – SqK Lesce Bled
 5. Sara Rojnik – SqK Škofja Loka
 6. Tiana Milićević – ŠK Squashland
 7. Naja Čadež – ŠK Squashland
 8. Urška Ferjan – SqK Lesce Bled
 9. Saša Praprotnik – SqK Lesce Bled
 10. Ida Sedušak – SqK Lesce Bled