Prejšnji petek so se najbolj zagreti odpovedali pirhom in šunki ter prišli v Konex na nočni turnir. Deseterici gospodov je družbo delala ena sama dama in to kar prva na jakostni lestvici, Nada Bambič. Vzdušje je bilo odlično, nekaj pirhov je razbilo led, a turnir se ni odvijal ravno po pričakovanjih.
V predkolih so izpadli trije, ki so se kasneje v skupini pomerili za mesta od 9 do 11. Najboljši, torej 9 je bil povratnik v svet squasha Sandro Windisch, 10. mesto je zasedel Peter Arčon, častno zadnje pa Matej Zimšek.
Prvo kolo ali bolje rečeno četrtfinala pa so postregla z nekaj presenečenji. Za prvo je poskrbel Igor Pejič, ki ga kar lep čas nismo videli na turnirjih. V tem času je, resnici na ljubo, pridobil kar nekaj dodatne teže, kar pa nikakor ni vplivalo na njegovo igro. S presenetljivo lahkoto (3/0 v nizih) je odpravil prvega nosilca, šestega igralca slovenske Jakostne lestvice, Aleša Štendlerja. Drugo presenečenje je “zakuhal” drugi povratnik Tomaž Guzelj, ki je prav tako s 3/0 izločil Tomaža Čampo. V drugo polfinale sta se z zmagami nad Nado Bambič oz. Grego Glavanom uvrstila Martin Fišer in Boštjan Slemenšek.
Pejiču sapa kar ni hotela poiti in z rezultatom 3/1 se je uvrstil v finale, medtem ko Slemenšek v Fišerju ni imel resnega nasprotnika in mu v drugem polfinalu ni oddal niti niza.
V finalu je presenetljivi Pejič vendarle klonil, a vse prej kot zlahka. Po zanimivi tekmi, v kateri je Slemenšku uspel odvzeti častni niz, je klonil z rezultatom 1/3.
Guzelj je v tekmi za tretje mesto s 3/1 odpravil Fišerja, prvi nosilec Štendler pa se je na koncu moral zadovoljiti s petim mestom.
Končni vrstni red je bil torej sledeč:
1. Boštjan Slemenšek
2. Igor Pejič
3. Tomaž Guzelj
4. Martin Fišer
5. Aleš Štendler
6. Grega Glavan
7. Nada Bambič
8. Tomaž Čampa
9. Sandro Windisch
10. Peter Arčon
11. Matej Zimšek