V soboto, 10.1,. se je v Mini hotelu v Škofji Loki zaključil prvi mladinski turnir v letu 2015. V skladu s pričakovanji se ga je udeležilo zgolj 15 mladincev in mladink iz dveh klubov, in sicer Squash kluba Škofja Loka in Squashlanda Ljubljana. Temu ustrezno se je prilagodilo tudi igranje v kategorijah U13, U15 in U19 let, kjer so skupaj igrali tako dečki kot deklice.

V kategoriji U13 je bil vrstni red sledeč:

1. Manca Demšar
2. Leon Hafner
3. Oskar Škulj
4. Gašper Dolinar

Vsi štirje tekmovalci so člani Squash kluba Škofja Loka.

V kategoriji U15 je bil vrstni red sledeč:

1. Erik Slemenšek
2. Blaž Porenta
3. Nina Kustec
4. Jošt Dolinar
5. Filip Bojko
6. Maj Rakovec
7. Matej Miklavčič
8. Tiana Miličevič
9. Anton Drašler

Erik Slemenšek, Filip Bojko in Tiana Miličevič so člani Squashlanda Ljubljana, ostali igralci so člani Squash kluba Škofja Loka

V kategoriji U19 je zmagal Andraž Demšar, drugo mesto je zasedel Mark Hafner in tretje Erik Slemenšek.

Turnir so tako igralci in trenerji izrabili kot kvaliteten celodnevni trening najboljših slovenskih mladincev, ki ta vikend nastopajo na mednarodnem turnirju v Pragi (CZECH JUNIOR OPEN 2015, http://www.cz-squash.net/Pages/czjo2015/home_en.aspx). Predvsem pa je škoda, da se takšnih dogodkov ne udeležijo tudi mladi igralci in igralke iz drugih klubov (Velenje, Maribor, Bled), kjer se ravno tako dela z mladimi, vendar je to očitno dejansko stanje slovenskega squasha, kjer se v glavnem bolj govori, naredi pa bolj malo.