Na Evropskem ekipnem prvenstvu, ki je od 17. do 20. aprila potekalo v Romuniji, je o končni uvrstitvi slovenske moške reprezentance odločalo število osvojenih točk v skupaj dvajsetih odigranih nizih z ekipo Jerseya. Na koncu je Slovencem za peto mesto zmanjkalo devet točk. Vse tekme so se namreč končale z izidom 3:2 v nizih, dve zmagi so dosegli naši, dve pa predstavniki Jerseya.

V prvih tekmah sta na dveh igriščih vzporedno nastopila Luka Kustec in Žan Bombek, ter povedla v svojih dvobojih – Žan z 2:0, Luka pa z 2:1. Obe tekmi sta se razvlekli v peti niz. Prvi je zaključil Žan in po preobratu izgubil v 43 minutah. Luka je svojo tekmo zaključil z 11:5 v petem nizu in izenačil skupni izid na 1:1.

Posnetek tekme Žan Bombek : Scott Gautier

Na igišče sta stopila še Martin Mošnik in Jošt Dolinar. Martin je odlično začel in povedel z 2:0 v nizih, na drugem igrišči pa je tudi Jošt po napetem tretjem nizu povedel z 2:1. V tem trenutku je že kazalo na precej gladko zmago Slovenije, ko se je začelo zapletati. Martin je v svojem tretjem nizu že imel dve žogi za zmago, kar bi ne glede na nadaljevanje Joštove tekme že pomenilo skupno zmago. V tesnem zaključki tretjega niza je kar poskočilo število potrebnih sodniških odločitev in vsaj kakšna več bi lahko bila v Martinovo korist. Niz se je na koncu končal  z 12:14 za predstavnika Jerseya, ki se je tako vrnil v tekmo. Jošt je v svojem četrtem nizu nekoliko popustil in se v petem ponovno povsem približal zmagi, vendar ga na koncu izgubil na razliko, 11:13. Martin je izgubil tudi četrti niz, vendar se je na koncu zbral in po 55 minutah premagal tekmeca.

Posnetek tekme Martin Mošnik : Antony Harkin


Reprezentanci Slovenije in Jerseya sta bili tako poravnani v številu posameznih dvobojev in nizov, na koncu pa je odločala razlika v osvojenih točkah. Še enkrat več se je pokazalo, da je tak sistem tekmovanja lahko izjemno napet in nepredvidljiv ter da na koncu lahko odloča vsaka točka. Kljub sobotnemu porazu je šesto mesto zelo dobra uvrstitev in že se lahko veselimo naslednjega prvenstva, ko bodo naši igralci naskakovali naprdovanje v drugi kakovostni razred.

V divizijo 2 sta se v Bukarešti v moški konkurenci uvrstili Italija in Romunija, v ženski pa Irska in Ukrajina.

Končna razvrstitev Moški

 1. Italija
 2. Romunija
 3. Lihtenštajn
 4. Hrvaška
 5. Jersey
 6. Slovenija
 7. Turčija
 8. Grčija
 9. Luksemburg
 10. Bolgarija
 11. Gibraltar
 12. Guernsey
 13. Litva
 14. Monako

Končna razvrstitev Ženske

 1. Irska
 2. Ukrajina
 3. Italija
 4. Švedska
 5. Avstrija
 6. Malta
 7. Hrvaška
 8. Grčija
 9. Luksemburg
 10. Bolgarija
 11. Turčija
 12. Jersey
 13. Otok Man
 14. Gibraltar