V soboto, 14. aprila 2012 se je, 6. turnirja za JL SQZS v ŠPORT PARKU KRSNIK (Dol. Počehova pri Mariboru), udeležilo 12 igralcev, 11 moških in 1 dekle, tako da je slednja tekmovala v skupni konkurenci s fanti.
Po napetih dvobojih je zmagal domačin Rok Podgornik pred Martinom Fišerjem in Dominikom Balaškom

Kljub temu, da sta izmed »Top 20« igralcev jakostne lestvice SQZS nastopila le 2 igralca, pa turnir vseeno ni bil neuspešen, saj so ostali nižje rangirani igralci ob veliki volji in zadovoljstvu v igranju squasha ponovno pokazali precej kakovostno igro.

Po igrah v predtekmovalnih skupinah ni bilo večjih presenečenj, vsi prvi in drugo postavljeni igralci so se uvrstili v četrtfinale. Smo pa bili v polfinalu priča tekmi turnirja (po dramatičnosti), v kateri je mladinka Pija BRGLEZ v dokaj izenačenem dvoboju z 2:3 tesno izgubila z Martinom FIŠERJEM. Slednjemu je v 4. nizu obranila 5 zaključnih žogic in izenačila na 2:2. V odločilnem nizu je Martin nekoliko dvignil svoj nivo igre in preprečil presenečenje. V drugem polfinalu je mladinec Dominik BALAŠKO ponovno dokazal, da se razvija v odličnega igralca. Kljub porazu s 1:3 proti favoritu Roku PODGORNIKU je igrišče upravičeno zapustil z dvignjeno glavo.

Finalni dvoboj je postregel z zelo kakovostnim squashem, v katerem pa Martin FIŠER, morda utrujen od polfinalnega dvoboja s Pijo, ni zmogel dovolj moči, da bi Roku PODGORNIKU preprečil doseči svojo 6. zmago na turnirjih v Šport parku Krsnik. V borbi za 3. mesto med mladincema Pijo in Dominkom je slednji le dokazal, da dekleta težko dohajajo fante.

Rezultati: SQUASH- rezultati 6. turnirja 2012

Več fotografij: http://www.sp-krsnik.si/6.-squash-turnir-2012-2

Tomaž P.