SerbianJOTudi v letosnji tekmovalni sezoni je Beograd prva postaja mladinskih mednarodnih turnirje. S turnirja, kjer slovenske barve zastopa 11 igralcev iz 3 klubov, poroča Goran Vučković Vule. Na zalost pa obe dekleti ne bosta mogli nastopiti na tekmovanju uradno, saj je bilo premalo prijav v njunih kategorijah, bosta pa cas namenili temeljitemu treningu.

Tekmovanje se je zacelo s tekmo med dvema skofjeloskima igralcema in sicer sta se pomerila Maj Rakovec in Toni Drasler (oba SqK Skofja Loka). Maj je znal neprimerno bolje izkoristiti nekoliko vecje izkusnje. Se posebno v prvem nizu je Toni tezko shajal z vsako zogo. V drugem in zadnjem nizu pa smo videli zelo dopadljivo igro, ki jo ponavadi dosezejo igralci z daljsim stazem treniranja. Zelo na hitro sta svoje dvoboje z zmago zakljucila se druga dva clana iz Skofje Loke Andraz Demsar in Blaz Porenta. Slabse se je godilo Filipu Bojkotu iz SqK Squashland, ki se nekako ni znasel proti domacinu. Prvo pravo tekmo smo videli, ko je v igrisce vstopil Mark Hafner (SqK Skofja Loka). Tekma z Avstrijcem je bila v dolocenih momentih napeta, vendar je Mark uspel izkoristiti svoje sposobnosti in skozi igro obvladovati rezultat. V drugem nizu je ze kazalo na gladko zmago, vendar je Mark nekako dovolil tekmecu, da se je vrnil v igro in potem smo bili prica dokaj napeti koncnici v tie-breaku. V zadnjem nizu je bil tekmec prvi del niza v prednosti, potem pa se je Mark zbral in umiril in z lepimi potezami zasencil tekmeca. Kasneje smo imeli se en slovenski dvoboj med Zigom Mercunom (SqK Konex) in Erikom Slemenskom (SqK Squashland). Na zacetku je bila tekma zelo zanimiva in kazalo je, da bo Ziga odnesel prvi niz. Vendar ga je proti koncu niza nekoliko zmanjkalo, Erik je dodal svoje in obrnil rezultat sebi v prid. V preostalih nizih smo gledali dopadljivo igro, vendar je bilo ves cas tekme cutiti Erikovo prednost. Edini, ki je imel danes na sporedu se drugo tekmo, je bil Maj. Vendar mu je nasproti stal eden od najboljsih mladih igralcev v Evropi in vec kot nekaj castnih tock nismo mogli pricakovati. Ce bo to zadostovalo za McDonalds, bomo se videli. Zadnji dvoboj dneva je pripadel Jostu, ki je z manjsimi padci med igro, kljub vsem suvereno opravil s tekmecem.

 

Detaljne rezultate lahko spremljamo na: http://esf.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=F7129980-8562-4484-9A6C-5E865A44B851