V soboto, 11.5.2013 se je v ljubljanskem športnem centru Konex odigral 7. turnir Grand Prix serije za sezono 2012/2013. V seriji sodelujejo organizatorji turnirjev iz Srbije, Slovenije, Hrvaške, Bolgarije in Grčije. Posledično se turnirjev udeležujejo igralci vseh naštetih držav, žal pa smo tokrat videli igralce in igralke le iz treh – Slovenije, Hrvaške in Bolgarije.

Ženskega turnirja sta se udeležili prvouvrščeni na Grand Prix lestvici in seveda tudi prvi nosilki, Aneli Dukova in Tedy Devedjieva iz Bolgarije. Poleg njiju so prišle še tri igralke iz Hrvaške ter šest Slovenk. Kljub temu, da sta bili Bolgarki prvi nosilki, sta obe klonili že v svojih prvih obračunih. Devedjievo je gladko premagala hrvatica Josipa Peršun, Dukovo pa je v razigravanje poslala naša Tina Prevodnik.

Polfinalni pari pri ženskah so bili tako Josipa Peršun – Sara Rojnik in Paulina Radoš – Tina Prevodnik. Sicer pričakovano, a kljub temu na razočaranje domačih gledalcev, sta v obeh dvobojih slavili Hrvatici in pred slovenskim občinstvom ponovili finale hrvaškega državnega prvenstva. Tokrat je bila boljša Paulina Radoš, po zagotovilih hrvaških trenerjev je bila to celo njena prva zmaga nad Peršunovo. Za tretje mesto sta se pomerili Tina Prevodnik in Sara Rojnik, debelejši konec je odnesla slednja.

Moškega turnirja se je udeležilo malce več igralcev, a vseeno pod pričakovanji. Od dvajseterice prijavljenih jih je na turnir dejansko prišlo osemnajst, na srečo pa ni izostal noben izmed glavnih kandidatov za zmago. Poleg enajsterice Slovencev je bilo v žrebu še pet Hrvatov in dva Bolgara.

V skladu z Grand Prix lestvico je bil prvi nosilec Damjan Adlešič, sledil mu je Hrvat Vedran Švonja in skoraj vsi dvoboji so se odvijali po pričakovanjih. Do polfinala so se prebili Damjan Adlešič, Srdjan Maksimović, Martin Mošnik in Miha Kavaš. Mošnik je pričakovano opravil s Kavašem, Adlešič pa je za zmago nad Maksimovićem potreboval vseh pet nizov, zadnjega pa dobil z vsega tremi točkami prednosti.

Za tretje mesto sta se pomerila Miha Kavaš in Srdjan Maksimović in slednji je, nekoliko presenetljivo, Kavašu odnesel tretje mesto. V finalu pa Mošnik presenečenja ni dopustil in je Adlešiču prepustil vsega 14 točk.

Skupni rezultati:

Rezultati 7. GP turnirja – moški

Rezultati 7. GP turnirja – ženske

Zadnji turnir Grand Prix serije bo v beograjskem klubu SquashLand 8.6.2013.