ZmagovalciZadnji turnir za Jakostno lestvico Squash zveze Slovenije v letu 2015 je bil odigran v petek, 11. decembra, v Konex Centru.

Skupaj se ga je udeležilo deset igralcev in dve igralki iz štirih slovenskih klubov ter se za zmago pomerili v klasičnem turnirskem sistemu z razigravanjem.

Prvi štirje nosilci (Žan Bombek, Gregor Kustec, Aljaž Peternelj in Goran Milićević) so bili v prvem kolu prosti in so se uvrstili neposredno v četrtfinale, kjer so se jim po dvobojih prvega kola pridružili Mark Hafner, Andrej Sosič, Blaž Porenta in Goran Nedič. V polfinale pa sta se uspela prebiti le dva izmed na papirju prve četverice, saj je Andrej Sosič izločil Aljaža Peternelja, veliki met pa je uspel Marku Hafnerju, ki je v petih napetih nizih ugnal prvega nosilca, tretjega na JL SQZS, Žana Bombeka.11.12.2015 04

Na vrhu razpredelnice sta se tako v polfinalu proti pričakovanjem srečala Andrej Sosič in Mark Hafner. Slednjemu je Bombek očitno pobral preveč moči, da bi nadaljeval pot k končni zmagi in Sosič je bil boljši z rezultatom 3/1. V spodnjem delu pa sta se za mesto v finalu pomerila Gregor Kustec in Goran Milićević. Zmago je v petih nizih slavil Kustec.

V finalu je že vse kazalo na gladko zmago Kusteca, saj je prva dva niza proti Sosiču dobil suvereno 11/1 in 11/2. V tretjem nizu pa je Kustecu rahlo popustila koncentracija in Sosič, ki je znan po svoji vztrajnosti, je zaostanek zmanjšal na 1/2. To mu je očitno dalo nov zagon in tekmo je uspel popeljati v peti niz v katerem je z 11/6 slavil končno zmago.

Končni vrstni red je bil tako sledeč:

 1. Andrej Sosič11.12.2015 02
 2. Gregor Kustec
 3. Mark Hafner
 4. Goran Milićević
 5. Goran Nedič
 6. Aljaž Peternelj
 7. Žan Bombek
 8. Blaž Porenta
 9. Izidor Sosič
 10. Sara Hafner
 11. Maks Bombek
 12. Nina Kustec