En teden za moškim turnirjem, se je v Škofji Loki zaključil tudi 2. turnir Super Serije za ženske  v sezoni 2017/2018. Zopet se ga je udeležilo osem registriranih igralk iz domačega kluba in Squash kluba Lesce Bled, ki ta trenutek, z izjemo dveh najizkušenejših, vendar žal poškodovanih igralk, Mojce Blažič in Nade Bambič, predstavljajo vrh slovenskega ženskega squasha.

Turnir je ponovno nakazal, da se mlade igralke iz meseca v mesec približujejo najboljšim članicam. Tokrat je največje pozitivno presenečenje uprizorila mlada Nika Urh, članica Squash kluba Lesce Bled, ki je v predtekmovanju s 3:2 iz borbe za najvišja mesta izločila člansko reprezentantko Saro Hafner, nato pa v finalnem razigravanju, tesno s 3:2  izgubila z bivšo mladinsko balkansko prvakinjo Nino Kustec.  Zelo dobro igro je prikazala tudi Pika Rupar, predvsem v uvodnem delu, ko je s 3:1 izgubila s kasnejšo zmagovalko Saro Rojnik. Le ta je upravičila vlogo prve favoritinje in razmeroma gladko pospravila drugi turnir Super Serije v svoj žep, saj ji z izjemo Pike Rupar, nobena od tekmic ni uspela odščipniti niza.  V tokratnem finalu ji Nina v nobenem izmed elementov igre ni bila enakovredna, tako da je Sara za končno zmagoslavje potrebovala manj kot 20 minut igre v treh nizih.

Kot smo ugotovili že novembra, pričakujemo, da bo trk mladosti in izkušenj v juniju eden izmed viškov slovenskega squasha v zadnjih desetih letih in tudi tokratni turnir je nakazal, da utegne biti tako. Glede na prikazano ta teden, pa brez sramu veliko pričakujemo tudi od prihajajočega mladinskega turnirja Super Serije v Pragi, kjer imamo v konkurenci G15 in tudi G13, kar nekaj vročih želez.

Rezultati:

1.Sara Rojnik
2. Nina Kustec
3. Nika Urh
4. Sara Hafner
5. Pika Rupar
6. Tina Ferjan
7. Karlina Piber
8. Lana Nedič