V soboto, 9. marca 2013, se je v Škofji Loki odvijal tretji turnir v letošnji sezoni za slovensko jakostno lestvico. Na turnir se je  prijavilo 16 igralk in igralcev, od tega 6 deklet in 10 moških. Svojo prvo zmago na turnirjih za slovensko jakostno lestvico je zabeležil Jani Makovec, drugo mesto pa je nekoliko presenetljivo zasedel domači mladinec Andraž Demšar.

Med moškimi je tokrat zaigrala tudi Blejka Pia Erjavec, ki se je na tem turnirju pomerila v obeh konkurencah. Igral se je dvojni knock-out sistem. V finalni tekmi sta se pomerila Jani Makovec in pa najmlajši udeleženec turnirja domačin Andraž Demšar vendar je po zelo napetem dvoboju prvič v svoji karieri zmago slavil Makovec, tretje mesto pa je zasedel Aleš Arhar.  Veseli nas, da so se mladi igralci začeli uvrščati na stopničke in mešati štrene starejšim  igralcem, saj s tem še dodatno dokazujejo, da se squash v Škofji Loki odvija v pravo smer.

Udeleženke ženskega turnirja v Škofji Loki

V ženski konkurenci smo prav tako videli zelo napete dvoboje, igrale so vsaka z vsako, na dva dobljena niza. Najboljša je bila Nada Bambič s petimi zmagami, na drugem mestu ji je sledila Pia Erjavec s štirimi zmagami, tretje mesto pa je osvojila  Sara Rojnik.

Končni vrstni red moški :

1. Jani Makovec
2. Andraž Demšar
3. Aleš Arhar
4. Rok Repovž

5-8. Gregor Kustec
5-8. Aljaž Petrenelj
5-8. Miha Peteh
5-8. Pia Erjavec

9-11. Marko Koplan
9-11. Jure Trnovec
9-11. Mark Hafner

Končni vrstni red ženske :

1. Nada Bambič
2. Pia Erjavec
3. Sara Rojnik
4. Tina Prevodnik
5. Nina Kustec
6. Sara Hafner