20160514_221903V soboto, 14. 05. 2016, je v Škofji Loki potekalo ekipno državno prvenstvo 2016 v squashu za moške. Na prvenstvu je nastopalo deset ekip iz šestih klubov z vsemi najboljšimi slovenskimi igralci, saj je manjkalo le šest igralcev od prvih 35 SLO jakostne lestvice. Med najboljše štiri so se po pričakovanjih uvrstile ekipe Konexa, Squashlanda ter prva in druga ekipa Škofje Loke.

V prvem polfinalu je v odločilni tekmi Primož Osrečki s 3:2 premagal Andreja Sosiča in s tem ekipi Squashland 3 odprl pot v finale. V drugem polfinalu je prva ekipa Škofje Loke ravno tako z 2:1 premagala ekipo Škofja Loka 2, s tem, da je v odločilni tekmi Mark Hafner gladko, z rezultatom 3:0 premagal Matica Kavaša.

V finalu sta se kot prva pomerila druga nosilca ekip, Janez Makovec in Goran Vučkovič. Slednji je zaigral zaradi poškodbe Aljaža Peternelja v polfinalu ter po delnem rezultatu 0:2 uspel obrniti potek igre in po dolgih izmenjavah v petem nizu premagal Makovca. Sledil je dvoboj med Andražem Demšarjem in Damjanom Adlešičem, katerega je brez večjih težav dobil Andraž in s tem razblinil dvome o zmagovalcu še pred tretjo tekmo.

V boju za tretje mesto je ekipa Škofja Loka 2 (Blaž Porenta, Goran Nedič, Gregor Kustec, Matic Kavaš) z rezultatom 2:1 premagala ekipo Konexa. Presenetil je predvsem najmlajši, Blaž Porenta, ki je tesno s 3:2 premagal Žana Bombka, pred tem pa v predkolu tudi Jurija Jakšeta.

Ekipno državno prvenstvo je tako po dolgih letih prevlade Squash kluba Konex prineslo spremembo na vrhu in verjetno ni naključje, da je prav sistematično delo z mladimi ter njihova aktivna vključitev med člane v klubih Squashland in Škofja Loka pripomogla k osvežitvi in razširitvi kvalitete na vrhu.

Končni vrstni red:

  1. Škofja Loka 1     (Andraž Demšar, Aljaž Peternelj, Goran Vučkovič, Mark Hafner)
  2. Squashland 3     (Damjan Adlešič, Janez Makovec, Primož Osrečki, Žiga Merčun)
  3. Škofja Loka 2     (Blaž Porenta, Goran Nedič, Gregor Kustec, Matic Kavaš)
  4. Konex                 (Žan Bombek, Martin Mošnik, Andrej Sosič, Izidor Sosič)
  5. Lesce Bled          (Rok Repovž, Goran Đukič, Aleš Štendler, Blaž Kunšič)
  6. Škofja Loka 4     (Aleš Arhar, Marko Koplan, Jure Trnovec)
  7. Igraj Sevnica      (Srečko Kregar, Gvido Novak, Dominik Balaško, Tomaž Čampa)
  8. Squashland 4      (Tomaž Pečjak, Goran Miličevič, Boštjan Slemenšek, Erik Slemenšek)
  9. Kranj                    (Jurij Jakše, Miha Peteh, Gregor Kozinc, David Praprotnik)
  10. Škofja Loka 3      (Jošt Dolinar, Anton Drašler, Luka Kustec, Maj Rakovec)