Prvi slovenski squash ekipi sta v soboto, 22.9.2012, v Konex Centru v Ljubljani osvojili naslov balkanskih ekipnih prvakov. Ženska ekipa v postavi Pia Erjavec, Pija Brgez, Nada Bambič in poškodovana Sara Rojnik ter moška ekipa v postavi Martin Mošnik, Klemen Gutman, Rožle Langus in Miha Kavaš sta precej prepričljivo zmagali na domačem prvenstvu. Drugi slovenski ekipi pa sta osvojili tretje mesto v ženski konkurenci med šestimi ekipami in četrto mesto med devetimi moškimi ekipami. Gre torej za enega večjih ekipnih uspehov slovenskega squasha.

BackTheBid2012: Balkan is ready!Na tretjem Balkanskem ekipnem prvenstvu v squashu sta slovenski ekipi v konkurenci 56 igralk in igralcev iz 6 držav nadgradili rezultat iz Zagreba leta 2011, kjer sta osvojili drugo mesto. Dekleta so v finalu z 2:1 premagala hrvaško ekipo, moški pa so s 3:0 premagali Bolgare, ki so veliko moči porabili v zelo izenačenem polfinalnem obračunu s Hrvati. Drugi slovenski ekipi sta se pomerili za tretje mesto, dekleta so v postavi Andreja Kovač, Nataša Žmuc, Tina Prevodnik in Sara Hafner, premagala ekipo Srbije in v tekmovanju zasedla tretje mesto, vendar pa so zaradi pravil Evropske squash zveze morala uradno prepustiti tretje mesto nasprotnicam. Fantje pa so v postavi Damjan Adlešič, Jurij Jakše, Andrej Robnik in Andrej Sosič v boju za tretje mesto z 1:2 tesno izgubili s Hrvati in tako na koncu osvojili četrto mesto. Rezultati slovenskih predstavnikov so dobra popotnica za naslednje sezone, v katerih želimo nastopiti tudi na največjih evropskih ekipnih tekmovanjih.

Končna moška razvrstitev (podrobni rezultati):

1. Slovenija 1
2. Bolgarija
3. Hrvaška 1

4. Slovenija 2
5. Hrvaška 2
6. Srbija
7. Turčija 1
8. Turčija 2
9. Makedonija

Končna ženska razvrstitev (podrobni rezultati):
1. Slovenija 1
2. Hrvaška
3. Slovenija 2
3. Srbija

5. Turčija
6. Bolgarija

Prvič smo si v Sloveniji lahko turnir ogledali tudi preko spletnega prenosa v živo. Posebno noto turnirju je dala prisotnost visokega predstavnika evropske squash zveze, Michaela Khana, in treh WSF sodnikov, ki so poskrbeli za odličen nivo sojenja – Peter Zöbelein, Ralf Harenberg, Thomas Wachter. Seveda pa tako dobro pripravljenega prvenstva v Ljubljani ne bi videli, če ne bi bilo glavnega organizatorja – Marka Podgorška, ki je ob pomoči sponzorjev pripravil nepozaben dogodek.

Naslednje leto se vidimo na že četrtem balkanskem ekipnem prvenstvu v Bolgariji!