Slovenska ženska reprezentanca v postavi Nika Urh, Nina Kustec, Nanja Urh in Pika Rupar je na Evropskem ekipnem prvenstvu Divizije 3, ki je v Gibraltarju potekalo od 12. do 16 aprila 2023, dosegla izjemen uspeh, saj je osvojila prvo mesto in se s tem tudi uvrstila v višji rang tekmovanja. Moški so na koncu zasedli deseto mesto.

Slovenke so se v finalu ponovno pomerile z Romunkami in se jim maščevale za poraz v predtekmovanju. V prvi tekmi se je Nanja Urh pomerila z Aleksandro Ghiorghisor in prepričljivo zmagala s 3:0 v nizih ter se ji tako oddolžila za poraz v predtekmovanju, ko je bilo 2:3. Nika Urh je v drugi tekmi proti Andrei Denisi Ghiorghisor že povedla z 2:1 v nizih, vendar se je Romunka vrnila in uprizorila preobrat ter po 44 minutah zmagala s 3:2  Zadnja tekma pa je bila med Nino Kustec in Nicoleto Stefan, ki jo je Slovenka prepričljivo dobila s 3:0.

Moški so se v tekmi za deveto mesto ponovno pomerili s Hrvaško, ki je v predtekmovalni skupini zmagala s 3:0. Martin Mošnik je v prvi tekmi moral priznati premoč Martinu Keglu z 0:3. V drugi tekmi je Timotej Jenko že povedel z 2:0 proti Vidu Jurkoviću, ki pa je nato osvojil tri nize in zmagal po 46 minutah s 3:2. V tretji tekmi sta se pomerila Žan Bombek in Ivan Krznarič – Žan je izenačill na 1:1 v nizih, vendar potem popustil in tekmo zaključil z 1:3. Tako so Hrvati povedli na neulovljivih 3:0, četrta tekma med Joštom Dolinarjem in Rokom Pablom Medijo pa bi bila samo še formalnost. Pri rezultatu 2:1 v nizih za Dolinarja je bila tekma zaključena. Moška ekipa je tako po priigranem sedmem mestu na lanskem prvenstvu, letošnjega zaključila na desetem mestu.

Končna razvrstitev Ženske

 1. Slovenija
 2. Romunija
 3. Švedska
 4. Italija
 5. Hrvaška
 6. Grčija
 7. Malta
 8. Luksemburg
 9. Gibraltar

Končna razvrstitev Moški

 1. Slovaška
 2. Norveška
 3. Romunija
 4. Italija
 5. Lihtenštajn
 6. Malta
 7. Luksemburg
 8. Jersey
 9. Hrvaška
 10. Slovenija
 11. Grčija
 12. Isle of Man
 13. Gibraltar
 14. Latvija
 15. Guernsey