Za slovenskimi mladimi igralci squasha je izjemno aktivno poletje. Niso samo uživali v brezskrbnih počitnicah, ampak so se udeležili kar treh kampov, ki jih je deloma financirala Squash zveza Slovenije: takoj v začetku počitnic – konec junija so trenirali v Škofji Loki pod vodstvom dr. Gorana Vučkovića, v začetku avgusta na kampu Shakeela Khana v Mariboru in konec avgusta v češkem mestecu Uhrske Hradište pod budnim očesom Johna Miltona.

Skupaj smo tako poleti nabrali kar 13 mladinskih nastopov, prvega šestdnevnega mladinskega kampa v organizaciji Squash kluba Škofja Loka  in pod vodstvom dr. Gorana Vučkovića so se udeležili Sara Hafner, Mark Hafner, Andraž Demšar in Aljaž Peternelj vsi člani SqK Škofja Loka.

Dva mladinca Squash kluba Maribor, Pija Brglez in Dominik Balaško, sta se pridružila mednarodnem squash kampu v Šport parku Krsnik, kjer so prav tako šest dni trenirali in se družili s Shakeelom Khanom ter udeleženci iz Hrvaške ter Slovaške.

Na pot na Češko pa so se odpraviličlani škofjeloškega in mariborskega kluba Nina Kustec, Pija Brglez, Mark Hafner, Andraž Demšar in Aljaž Peternelj pa so se udeležili mednarodnega mladinskega kampa pod vodstvom Johna Miltona z udeleženci iz Češke, Slovaške, Velike Britanije in Nizozemske. Naši mladinci so bili med najmlajšimi udeleženci, kljub temu pa so brez težav prestali vse treninge in se odlično znašli v pisani družbi nekoliko starejših igralcev.

Cilj takšnih počitniških kampov ni samo trening in piljenje igre, ampak tudi druženje z vrstniki, ki jih igralci sicer srečajo predvsem kot nasprotnike na tekmovanjih. Glede na zagnanost in odličen odziv bomo v prihodnosti zagotovo slevenske mlade igralce squasha še pogosteje videvali na domačih in mednarodnih kampih.