Pred jesenskimi turnirji, je pogled na ESF lestvice še vedno razveseljujoč. Pri najbolj izkušenemu Andražu Demšarju (BU19), opazimo napredovanje za eno mesto (trenutna uvrstitev 30. mesto). Tudi uvrstitev Nine Kustec je boljša, saj je od zadnjega rangiranja napredovala za 6 mest, in je trenutno 20. igralka v svoji kategoriji (GU19). Tina Ferjan, ki je ravnokar preskočila kategorijo, je uvrščena v prvo stoterico igralk (99. mesto).

V kategoriji B17 so fantje pozicionirani na 61. mesto (Jošt Dolinar), 71. mesto (Žiga Merčun), 99. mesto (Maj Rakovec), 116. mesto (Erik Slemenšek) in 122. mesto (Jaka Rakovec). Podobne uvrstitve so pri dekletih, saj se Tiana Miličevič nahaja na 65. mestu, Eva Trseglav pa na 83. mestu.

Dodaten napredek je uspel Blažu Porenti, ki je v kategoriji BU15 napredoval še za dve mesti in se trenutno nahaja na izjemnem 11. mestu. V isti kategoriji je med stoterico najboljših še Luka Kustec (79. mesto), Anton Drašler in Oskar Škulj pa sta zgolj z enim odigranim turnirjem okrog 200. mesta. Pri dekletih do 15. leta starosti sta visoko uvrščeni Manca Demšar in Nika Urh (48. in 50. mesto), Lana Omovšek, Pika Rupar in Taša Mihelčič pa imajo premalo turnirskih nastopov za vidnejše uvrstitve (vse se nahajajo okrog 130. mesta).

Pri najmlajših je na zelo visokem 17. mestu Karlina Piber, 38. je Sara Nedič, 57. Miša Sax in 75. Nika Urh. Fantje pa so razvrščeni od 74. mesta (Timotej Jenko) do 163. mesta (Jernej Rejc). Vmes sta okrog stoterice še Gašper Dolinar in Nik Podlinšek.

Dejstvo ostaja, da je napredek mladincev na lestvicah rezultat sistematičnega dela in hkrati posledica rednega nastopanja na močnih turnirjih po Evropi. Vsekakor je to prava motivacija za nadaljnje delo, trde treninge in piljenje forme za sledeče turnirje v Bratislavi, Beogradu, Budimpešti in Bruslju.